09/02/2020 14:17

Πολικό ψύχος και λίγα χιόνια σε όλη την Κύπρο – Ανεβαίνει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες

Ψηλή πίεση και ψυχρή αέρια μάζα, που υποχωρεί την Τετάρτη, επηρεάζουν την περιοχή.

Το ύψος του χιονιού, στην Πλατεία Τροόδους, κατά την ώρα έκδοσης του δελτίου ήταν 66 εκατοστά.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος, με πιθανότητα μεμονωμένων ελαφρών βροχών, στα πεδινά, ή παροδικής ελαφράς χιονόπτωσης, τοπικά στα ορεινά και τα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα ανατολικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα προσήνεμα μέχρι ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα είναι ψυχρός, ενώ περίοδοι με κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά, με πιθανότητα μεμονωμένων ελαφρών βροχών ή χιονόνερου, στα πεδινά ή παροδικής ελαφράς χιονόπτωσης, τοπικά στα ορεινά και τα ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά, στα δυτικά και τα βόρεια νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Παροδικά, στα ανατολικά παράλια, θα πνέουν μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά τοπικά, στα ανατολικά, μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στο μηδέν στο εσωτερικό, γύρω στους 3 στα ανατολικά παράλια, γύρω στον 1 βαθμό στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τα ημιορεινά θα υπάρχει παγετός, ενώ παγετός αναμένεται σταδιακά και σε πεδινές περιοχές, καθώς και υπήνεμες περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και σταδιακά τοπικά μέχρι ανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά, στα ανατολικά, μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στα ανατολικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 13 στα παράλια και γύρω στο μηδέν στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά ο παγετός θα επιμένει.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικά, κυρίως ελαφρές, βροχές, ως επί το πλείστον από το μεσημέρι και μετά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, παραμένοντας όμως λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές,

Την Τετάρτη  ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει  περαιτέρω άνοδο για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές, κυρίως ελαφρές, βροχές και στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους παροδική ελαφρά χιονόπτωση. Δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή στη θερμοκρασία.

Tags: