09/02/2020 11:01

Νέος κοροναϊός στην Κίνα: Προσπάθειες για αύξηση της παραγωγής ιατρικών υλικών

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης της Κίνας να ενθαρρύνει τους παραγωγούς σημαντικών ιατρικών υλικών να αυξήσουν τη δραστηριότητά τους για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Στα υλικά συμπεριλαμβάνονται διαγνωστικές διατάξεις, προστατευτικά γυαλιά, ιατρικές στολές προστασίας και μάσκες, όπως επίσης και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, ενώ η λίστα των υλικών ιατρικής χρήσης θα αναπροσαρμοστεί ανάλογα με τις εξελίξεις και αναφορικά με την εξάπλωση της επιδημίας, σύμφωνα με το πλαίσιο οδηγιών που εξέδωσαν από κοινού τα αρμόδια υπουργεία.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης (ADBC), που ασχολείται αποκλειστικά με την χρηματοδότηση δράσεων αγροτικής πολιτικής, ενέκρινε την έκτακτη χορήγηση δανείων οικονομικού ύψους 1,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της επιδημίας.

Η κίνηση αυτή στοχεύει στην χρηματοδότηση των επιχειρήσεων για την παραγωγή και την αγορά ιατρικών υλικών ως προς την πρόληψη και τον έλεγχο εξάπλωσης της επιδημίας, όπως επίσης και για την αγορά δημητριακών, βαμβακιού και πετρελαίου, σύμφωνα με την ADBC.

Cheap Website Traffic