03/02/2020 17:33

Μικρά κόμματα και κινήσεις ανακοίνωσαν στήριξη υποψηφιότητας Ακιντζί

Ο πρόεδρος του Κόμματος Κοινοτικής Απελευθέρωσης – Νέες Δυνάμεις (TKP-YG), Μεχμέτ Τσακιτζί ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα έχει δικό του υποψήφιο στις «προεδρικές εκλογές» και θα στηρίξουν έναν υποψήφιο κοντά στις παραδόσεις και τις απόψεις τους.

Όπως αναφέρεται στον τ/κ Τύπο, ο κ. Τσακιτζί είπε ότι πιο κοντά τους είναι ο Μουσταφά Ακιντζί και το κόμμα του θα συνέλθει και θα αποφασίσει, αφού ανακοινώσει ο κ. Ακιντζί τις αποφάσεις του στις 5 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, την στήριξή της προς τον Μουσταφά Ακιντζί εξέφρασε και η οργάνωση Ανεξάρτητος Δρόμος, καλώντας τους πολίτες να τον ψηφίσουν για την «πολιτική τους βούληση και την ομοσπονδία».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η απόφαση του Αριστερού Κινήματος, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Με νέα του ανάρτηση σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Μουσταφά Ακιντζί επανέλαβε ότι στις 5 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει στην «βραδιά εμπιστοσύνης και αποφασιστικότητας» την απόφασή του σχετικά με την υποψηφιότητά του, ανακοινώνοντας από τώρα ότι πήρε την απόφαση δημιουργίας ενός νομικού γραφείου που θα λειτουργεί προεκλογικά με την συμμετοχή δικηγόρων – εθελοντών.

Το γραφείο, είπε, θα παρέχει νομικές συμβουλές όταν χρειαστεί και θα είναι υπεύθυνο για κάθε είδους νομική ενέργεια χρειαστεί «για άσχημες λασπολογίες και προσβολές που από τώρα φαίνεται ότι θα υπάρξουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Ευχήθηκε τέλος στην ανάρτησή του ότι δεν θα υπάρξουν λασπολογίες και προσβολές, αλλά σε πνεύμα δημοκρατικής ωριμότητας θα είναι (η προεκλογική) μια περίοδος όπου θα λεχθούν τα σωστά και απαραίτητα με ανεκτικότητα. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο «λαός» δεν θα πριμοδοτήσει την μαύρη προπαγάνδα.

ΚΥΠΕ

Tags: