31/01/2020 15:33

Άνδρας στην Ινδία κάλεσε παιδιά στο σπίτι του για πάρτι γενεθλίων και τα κράτησε ομήρους

Υπό την απειλή όπλου, ένας άνδρας στη βόρεια Ινδία κρατούσε ομήρους επί δέκα ώρες περίπου 20 γυναίκες και παιδιά στο σπίτι του στο κρατίδιο Ούταρ Πραντές.

Οι όμηροι είναι εκτός κινδύνου, όπως  δήλωσε ο υπεύθυνος δημόσιας τάξης του κρατιδίου Αουάνις Κουμάρ Αουάστι μετά την επιδρομή της αστυνομίας στο σπίτι του χωριού Φαρουχαμπάντ στο δυτικό Ούταρ Πραντές.

Ο δράστης εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για φόνο και είχε αποφυλακιστεί υπό όρου. Άνοιξε πυρ και τραυμάτισε δύο αστυνομικούς και έναν κάτοικο της περιοχής στη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης των ομήρων.

«Προσκάλεσε τα παιδιά υπό το πρόσχημα ότι κάνει πάρτι γενεθλίων και τα κράτησε ομήρους. Άρχισε να πυροβολεί τους χωριανούς», εξήγησε ο Π.Β Ραμασάστρι, ο αναπληρωτής αστυνομικός διευθυντής του κρατιδίου.

Ο άνδρας είχε προσκαλέσει κάποια παιδιά και γυναίκες στο Φαρουχαμπάντ, λέγοντας ότι οργάνωνε ένα πάρτι γενεθλίων για την κόρη του, όπως περιγράφει το ΑΜΠΕ. Κράτησε τους προσκεκλημένους ομήρους με την απειλή όπλου, μόλις έφθασαν στο σπίτι του. Τα κίνητρά του δεν έχουν αποσαφηνιστεί, ούτε ο αριθμός των γυναικών και των παιδιών.

Μετά το τέλος της ομηρίας οργισμένοι κάτοικοι εισέβαλαν στο σπίτι του δράστη επιτέθηκαν και λιντσάρισαν τη σύζυγό του. Η γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της σήμερα το πρωί, πρόσθεσε

Πηγή: newsbeast.gr

Tags: