27/01/2020 21:01

Τρομακτικό: Η ανακάλυψη της τεχνολογίας που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή μας!

Και αν μπορούσες να κάνεις upload τις πληροφορίες του εγκεφάλου σου;

Το σενάριο του Trascendence είναι πιο αληθινό από ότι πίστευες.

Το να σου βάλουν πληροφορία και γνώση μέσα στον εγκέφαλο σου, πολύ σύντομα θα είναι μία διαδικασία πολύ εύκολη, όπως ο ύπνος, λένε οι επιστήμονες.

Ερευνητές ανακάλυψαν έναν simulator που είναι ικανός να φορτώσει πληροφορία μέσα στον εγκέφαλο σου, όπως ακριβώς την ταινία Matrix. Αυτός ο simulator θα είναι ικανός να σου μαθαίνει πράγματα και skills σε πολύ λιγότερο χρόνο απ’ ότι συνήθως.

Πιστεύουν πως είναι τα πρώτα βήματα στο να μπορέσουν να μεταδώσουν πολύ γρηγορότερα γνώση στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Στην ταινία The Matrix ο πρωταγωνιστής Neo μαθαίνει πολεμικές τέχνες μέσα σε μερικά λεπτά, μετά που κάποιος του έχει κάνει upload τη γνώση στον εγκέφαλο του.

Οι ερευνητές στο HLR Laboratories της Καλιφόρνια υποστηρίζουν πως ανακάλυψαν έναν καινούριο τρόπο να βάζουν πληροφορία στον εγκέφαλο, φυσικά σε πολύ μικρότερη κλίμακα απ΄ ότι μας δείχνει η γνωστή ταινία του Χόλιγουντ.

Μελέτησαν τις ηλεκτρικές συνάψεις στον εγκέφαλο ενός έμπειρου πιλότου αεροπλάνων και μετά τις μετέφεραν στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου που δεν είχε ιδέα από αεροπλάνα και προσπάθησε να οδηγήσει έναν flight simulator.

H μελέτη παρουσιάστηκε στο επιστημονικό περιοδικό Frontiers in Human Neuroscience, κι έδειξε πως αυτοί που έλαβαν την πληροφορία μέσω ηλεκτροδίων στον εγκέφαλο είχαν 33% περισσότερες ικανότητες μέσα στον flight simulator από εκείνους που δεν έλαβαν κανένα ηλεκτρικό σήμα.

«Η νευροπλαστικότητα των ανθρώπων που έλαβαν τα ηλεκτρικά σήματα του έμπειρου πιλότου άλλαξε κι έτσι μπόρεσαν να πιλοτάρουν καλύτερα την προσομοίωση» είπε ο επιστήμονας Dr Matthew Phillips.

Ο ίδιος πιστεύει πως αυτή η διαδικασία μπορεί να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να μάθουν πράγματα όπως οδήγηση, γλώσσες ή οτιδήποτε άλλο θελήσουν.

Δες παρακάτω τι σημαίνει νευροπλαστικότητα στον εγκέφαλο:

Η πλαστικότητα του εγκεφάλου αναφέρεται στην ικανότητα του νευρικού συστήματος να αλλάζει τη δομή και τη λειτουργία του καθ ‘όλη τη ζωή του, ως αντίδραση στην ποικιλομορφία του περιβάλλοντος. Παρά το γεγονός ότι αυτός ο όρος χρησιμοποιείται σήμερα στην ψυχολογία και στις νευροεπιστήμες, δεν είναι εύκολο να οριστεί. Χρησιμοποιείται για να αναφερθεί σε αλλαγές που συμβαίνουν σε διαφορετικά επίπεδα στο νευρικό σύστημα: μοριακές δομές, αλλαγές στη γονιδιακή έκφραση και στη συμπεριφορά.

Η νευροπλαστικότητα επιτρέπει τους νευρώνες να αναγεννηθούν τόσο ανατομικά και λειτουργικά και να σχηματίσουν νέες συναπτικές συνδέσεις. Η νευρωνική πλαστικότητα αντιπροσωπεύει την ικανότητα του εγκεφάλου να συνέλθει και να αναδιαρθρωθεί . Αυτή η προσαρμοστικότητα στο νευρικό σύστημα επιτρέπει στον εγκέφαλο να ανακτήσει διαταραχές ή βλάβες , και μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις των αλλαγών που προκαλούνται από ασθένειες όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, Parkinson, γνωστική βλάβη, νόσο του Αλτσχάιμερ , dislexia, ΔΕΠΥ, αϋπνία ενηλίκων, παιδική αϋπνία , etc…

Διαφορετικές ομάδες από νευροεπιστήμονες και γνωστικούς ψυχολόγους που μελετούν τις διαδικασίες της συναπτικής πλαστικότητας και της νευρογένεσης έχουν δείξει ότι η σειρά των κλινικών ασκήσεων για την ενίσχυση του εγκεφάλου του Cognifit βοηθά στη προώθηση της δημιουργίας νέων συνάψεων και νευρωνικών κυκλωμάτων σε θέση να αναδιοργανώσουν και να ανακτήσουν τη λειτουργία στην κατεστραμμένη περιοχή και τη διαβίβαση των αντισταθμιστικών δεξιοτήτων

Οι έρευνες δείχνουν ότι η πλαστικότητα του εγκεφάλου ενεργοποιείται και ενισχύεται με την εφαρμογή αυτού του κλινικού προγράμματος των ασκήσεων παρέμβασης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια καλλιτεχνική αναπαράσταση του πώς θα μπορούσε να αναπτυχθεί ένα νευρωνικό δίκτυο συνεχώς αφού υποστεί την κατάλληλη γνωστική διέγερση.

Ενώ η συναπτική πλαστικότητα επιτυγχάνεται με τη βελτίωση της επικοινωνίας στη σύναψη μεταξύ των υφιστάμενων νευρώνων, η νευρογένεση αναφέρεται στη γέννηση και την ανάπτυξη νέων νευρώνων στον εγκέφαλο.

Tags:
Cheap Website Traffic