25/01/2020 10:21

Είκοσι οι νεκροί, 1015 οι τραυματίες και δεκάδες οι εγκλωβισμένοι από τον σεισμό στην Τουρκία

Στους 20 έφτασαν οι νεκροί και στους 1015 οι τραυματίες από τον φονικό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο Ελαζίγ της ανατολικής Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων, ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο, καθώς δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα ερείπια και γίνονται προσπάθειες διάσωσής τους. Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε ότι κάτω από τα ερείπια στο Ελαζίγ βρίσκονται 30 άνθρωποι. Ένα 12χρονο παιδί διασώθηκε πέντε ώρες μετά από τον σεισμό.

Μέχρι σήμερα το πρωί οι μετασεισμοί τον κύριο σεισμό ακολούθησαν 184 μετασεισμοί, ενώ σεισμολόγοι λένε ότι το ρήγμα της Ανατολίας άρχισε να ζωντανεύει και δεν αποκλείεται και άλλος σεισμός κοντά στους 6 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ. Ο σεισμός, όπως δηλώνουν, δεν ήταν έκπληξη καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ρήγματα στην Τουρκία.

Οι άνθρωποι χθες το βράδυ πέρασαν το βράδυ τους στους δρόμους μέσα στο κρύο, με τη θερμοκρασία να κατεβαίνει στους 12 βαθμούς κάτω από το μηδέν. Οι αρχές άρχισαν την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης στην πληγείσα περιοχή, όπως αντίσκηνα, κουβέρτες και φάρμακα.