23/01/2020 08:25

Φωτιές στην Αυστραλία: Τρεις νεκροί σε συντριβή πυροσβεστικού αεροσκάφους

Ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος που συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών συνετρίβη. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Τρεις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί, ύστερα από πτώση πυροσβεστικού αεροσκάφους. Το συμβάν έλαβε χώρα στις 13.30 (τοπική ώρα) της Τετάρτης.

Λίγο νωρίτερα οι αρχές της Αυστραλίας είχαν χάσει την επαφή με το μεγάλο πυροσβεστικό αεροσκάφος που συμμετείχε στη μάχη κατάσβεσης της φωτιάς σε ορεινές περιοχές της νοτιοανατολικής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή εν μέσω υψηλής ζέστης, καθώς μεγάλο μέρος της χώρας τέθηκε σε συναγερμό από νωρίτερα σήμερα λόγω της επανόδου του καύσωνα έπειτα από πολυήμερες βροχοπτώσεις που προσέφεραν ανακούφιση στα μέτωπα.

Κατά τόπους επικρατούν θερμοκρασίες 40° Κελσίου και πνέουν άνεμοι ταχύτητας ως και 90 χιλιομέτρων την ώρα, συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών.

Από τον Σεπτέμβριο, οι χωρίς προηγούμενο πυρκαγιές στην Αυστραλία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και έχουν μετατρέψει σε αποκαΐδια πάνω από 2.000 κατοικίες.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic