22/01/2020 14:45

Γ. Περδίκης: Υποχρέωση και καθήκον η στενή παρακολούθηση της εφαρμογής του ΓεΣΥ

Είναι υποχρέωση και καθήκον να παρακολουθούμε από κοντά την εφαρμογή του Γενικού Σχεδίου Υγείας, ώστε να ικανοποιούνται οι πραγματικές ανάγκες των ασθενών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

Σε δηλώσεις του, μετά από τη συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ), κατά την οποία συζητήθηκε η εξέλιξη του ΓεΣΥ, ο κ. Περδίκης είπε ότι «το ΓεΣΥ είναι ένα απόκτημα για την κυπριακή κοινωνία και για τα πολιτικά κινήματα,  που το στήριξαν σε δύσκολους καιρούς, όταν κάποιοι έβαζαν τρικλοποδιές και εμπόδια στην εφαρμογή του».

Ανέφερε, εξάλλου, ότι κατά τη συνάντηση ανταλλάχθηκαν απόψεις ιδιαίτερα πάνω το έγγραφο που κατέθεσε πρόσφατα η ΠΟΣΠΦ στον Υπουργός Υγείας, σε σχέση με τις διάφορες αδυναμίες, που παρουσιάζει η εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Είπε πως η συνεργασία του Κινήματος με την ΠΟΣΠΦ θα συνεχιστεί, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι είναι υποχρέωση και καθήκον να παρακολουθούν από κοντά την εφαρμογή του συστήματος, ώστε να ικανοποιούνται οι πραγματικές ανάγκες των ασθενών.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΠΦ, Μάριος Κουλούμας, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέσα από τη συνεργασία και την πίεση που θα ασκηθεί από όλες τις πλευρές, τόσο τα πολιτικά κόμματα, όσο και από τους ασθενείς και από άλλους φορείς, θα κλείσουν οι μεγάλες εκκρεμότητές, που αφορούν τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στην πρώτη φάση.

Αναφέρθηκε, ειδικότερα, στα θέματα των καταχρήσεων, στα θέματα σχετικά με την πρόσβαση των ασθενών και στα θέματα της πρόσβασης στα φάρμακα.

«Με τη συνεργασία και τη συμβολή όλων να δώσουμε στον κυπριακό λαό αυτό το οποίο αναμένει και προσδοκεί, ένα ΓεΣΥ το οποίο να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες του σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη», σημείωσε.

Εξάλλου, κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στη μεταρρύθμιση ευρύτερα του τομέα της υγείας, όπως είναι τα θέματα της λειτουργίας πανεπιστημιακών κλινικών.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο κ. Κουλούμας είπε πως το θέματα της λειτουργίας πανεπιστημιακών κλινικών είναι επίσης σημαντικό και πρέπει να προωθηθεί παράλληλα, έτσι ώστε ο τομέας της υγείας της Κύπρου να είναι ένας σύγχρονος τομέας, ο οποίος να προσφέρει με επάρκεια και ποιότητα υπηρεσίες υγείας στον κάθε Κύπριο πολίτη.

Tags:
Cheap Website Traffic