20/01/2020 16:48

Κυριάκος Κούσιος: Η Λευκωσία χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνία για το θέμα της Λιβύης

Η Λευκωσία χαιρετίζει την επίτευξη συμφωνίας για το θέμα της Λιβύης και την κατάπαυση του πυρός, που είναι μια θετική εξέλιξη, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος, έπειτα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα.

Ο κ. Κούσιος είπε πως μια έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη δεν βοηθά καθόλου την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή για να προσθέσει πως «ευελπιστούμε ότι με το εμπάργκο όπλων και τη λειτουργία της τεχνικής επιτροπής θα μπορέσει να συνεχιστεί η κατάπαυση του πυρός και να δοθεί η ευκαιρία της ολοκλήρωσης της τελικής συμφωνίας η οποία θα τεθεί και ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για έγκριση».

Επεσήμανε πως ως χώρα ειρήνης και σταθερότητας «θα θέλαμε να δούμε τη θετική εξέλιξη της λύσης του λιβυκού προβλήματος και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε ό,τι μπορούμε».

Ανέφερε πως «δεν είναι δυνατόν να έχουμε οποιανδήποτε άλλη θέση παρά την απαλλαγή της περιοχής από οποιεσδήποτε ενέργειες που την απειλούν».

Cheap Website Traffic