18/01/2020 18:15

Ίσως ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγείς από το hangover

Αν και οι γιατροί υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη «θεραπεία» για να απαλλαγείς από το hangover, κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως ένα συγκεκριμένο ρόφημα μπορεί να κάνει το hangover παρελθόν.

Πολλά αυτοσχέδια «φάρμακα» ακούγονται, αλλά είτε τα συστατικά τους είναι δύσκολο να βρεθούν, είτε στο τέλος δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Κάποιοι άνθρωποι μοιράστηκαν στο διαδίκτυο μια συνταγή και μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Pharmacognosy and Phytochemistry» δείχνει να συμφωνεί μαζί τους.

Το ρόφημα αυτό δεν είναι άλλο από ένα εμπλουτισμένο milkshake μπανάνας. Τα συστατικά είναι το γάλα, η μπανάνα, το μέλι και λίγο κρέμα. Όλα αυτά τα συστατικά έχουν ευεργετική επίδραση στο στομάχι, το οποίο και σε βοηθά να αντιμετωπίσεις τα συμπτώματα. Οι μπανάνες χωνεύονται εύκολα και ταυτόχρονα ενυδατώνουν το σώμα, που κατά την διάρκεια του hangover έχει έλλειψη νερού. Η μπανάνα είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες και σε μεταλλικά στοιχεία, όπως κάλιο και μαγνήσιο. Αν προσθέσεις το μέλι, θα βοηθήσει στην αύξηση των επιπέδων σακχάρου, που είναι πεσμένα δίνοντάς σου ενέργεια. Το γαλά και αυτό με τη σειρά του ενυδατώνει και προστατεύει το στομάχι.

Αν από την άλλη έχετε ναυτία ή τάση προς εμετό στο hangover, μπορείτε να πολτοποιήσετε μια μπανάνα και ένα μήλο και να το φάτε σιγά σιγά. Αυτή η μίξη θα σταθεροποιήσει το γαστρεντερικό σας σύστημα και θα καθαρίσει τις τοξίνες.

Πηγή: e-radio.gr