17/01/2020 12:17

Πραγματοποιείται στις 21 Ιανουαρίου στη Λάρνακα, ο Παγκύπριος Σχολικός «Δρόμος Υγείας 2020»

Με τη συμμετοχή 1.200 μαθητών και μαθητριών από Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές από όλη την Κύπρο, πραγματοποιείται στις 21 Ιανουαρίου, στην πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα, ο Παγκύπριος Σχολικός «Δρόμος Υγείας 2020».

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας χαρακτήρισε τον Παγκύπριο Σχολικό «Δρόμο Υγείας 2020», ως μια καινοτομία, στην προσπάθεια ευαισθητοποίησης των παιδιών σχολικής ηλικίας για έναν υγιή τρόπο ζωής μέσω της φυσικής δραστηριότητας. Ο «Δρόμος Υγείας 2020» πραγματοποιείται την Τρίτη 21 Ιανουαρίου στη παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα, σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρνακας και τον Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας».

Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Παιδείας, ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε σε χαιρετισμό του ότι «ο αγώνας «Δρόμος Υγείας 2020» αποτελεί δράση που εντάσσεται στη θεματική ενότητα «κοινωνική διάσταση του αθλητισμού, με βασικό στόχο την υγεία των πολιτών» του Εθνικού Σχεδιασμού για τον Αθλητισμό. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αναγνωρίζοντας την αξία του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας ως μέσου αγωγής και παιδείας, υλοποιεί έναν πολύπλευρο σχεδιασμό για τον σχολικό αθλητισμό, στον οποίο εμπλέκει, κάθε χρόνο, πολλές χιλιάδες μαθητών και μαθητριών Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης».

Τον Δήμο Λάρνακας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού Ανδρέας Χριστοφόρου, ο οποίος σε ομιλία του ανέφερε ότι «τέτοιες δραστηριότητες κατέχουν μια από τις σημαντικότερες θέσεις στην ατζέντα προτεραιοτήτων του Δήμου Λάρνακας. Οι στόχοι που έχει θέσει ο Δήμος υλοποιούνται, αφού κάθε χρόνο διεξάγονται στη Λάρνακα νέες διοργανώσεις και εκδηλώσεις, δημιουργώντας τη δυναμική η πόλη να γίνει αθλητικός προορισμός και παράλληλα μια πόλη προσιτή στους νέους».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Radisson Blu Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας  Κωνσταντίνος Ντάλτας, ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας «για την αποδοχή της πρότασης για συνδιοργάνωση του αγώνα», τόνισε «τη σημασία τέτοιου είδους εκδηλώσεων, οι οποίες στοχεύουν στη δημιουργία κουλτούρας άσκησης στη νέα γενιά» και εξέφρασε την ελπίδα «η συγκεκριμένη συνεργασία να συνεχιστεί αφού προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές να απολαμβάνουν τα πολλαπλά οφέλη της άσκησης».

Η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Ελευθερία Χατζηστεφάνου, είπε ότι «ο αγώνας αποτελεί ένα μέσο υλοποίησης του κυρίαρχου στόχου της Φυσικής Αγωγής για Διά Βίου Άσκηση για την Υγεία. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν πέραν των 1.200 μαθητών και μαθητριών από Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές από όλη την Κύπρο, αριθμός ο οποίος καθιστά τον αγώνα ως τον πολυπληθέστερο της φετινής σχολικής χρονιάς».

Πρόσθεσε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί σε δύο αποστάσεις και τέσσερις κατηγορίες, δηλαδή δρόμος 1.500 μέτρων αρρένων και θηλέων Γυμνασίων και δρόμος 3.000 μέτρων αρρένων και θηλέων Λυκείων. Κάθε μαθητής θα αγωνισθεί με ξεχωριστό αριθμό, ο οποίος φέρει ηλεκτρονικό αισθητήρα καταγραφής χρόνου.

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν για τη διοργάνωση του αγώνα, ιδιαίτερα τους συνδιοργανωτές Δήμο Λάρνακας, Radisson Blu Διεθνή Μαραθώνιο Λάρνακας και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας για την υποστήριξη.