17/01/2020 11:55

Κινητά Τηλέφωνα – Ποιοί οι κυριάρχοι στην παγκόσμια αγορά

Ποια ειναι η κυριάρχος εταιρεία σε πωλήσεις; Ποια έρχεται δευτερή και καταιδρωμένη; Ποια η μεγάλη χαμένη των τελευταίων χρόνων;

Για τους ψαγμένους της τεχνολογίας, πάντα αποτελεί απορία ο αριθμός των πωλήσεων κινητών ανά μάρκα. Έφτασε λοιπόν η ώρα να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για τις πωλήσεις κινητών τηλεφώνων ανα εταιρεία για τα τελευταία 10 χρόνια.

Σύμφωνα με την statista.com, σταθερή σε αξία, παρουσιάζεται η Samsung, η οποία αν και με μειωμένα πωλήσεις παραμένει πρώτη και με ποσοστό πέραν του 20% της παγκόσμιας αγοράς.

Δεύτερη παρουσιάζεται η Huawei, η οποία αν και έχει παρουσιάσει αλματώδη αύξηση στις πωλήσεις τις τα τελευταία πέντε χρόνια ακόμη παραμένει κάτω από την Samsung.

Τρίτη παρουσιάζεται πλεόν η Apple, η οποία αν και αποτελεί μία σταθερή αξία και κατέχει διαχρονικά μία θέση στην πρώτη τριάδα, τα τελευταία χρόνια φαίνεται να χάνει πολύτιμο έδαφος από την Huawei, η οποία στα περισσότερα τρίμηνα των τελευταίων χρόνων έχει καλοκαθίσει στην δευτερή θέση.

Τέταρτη στην σειρά η Xiaomi παρουσιάζεται άλλη μια κινέζικη εταιρεία η Xiaomi, που κάνει αργά και σταθερά βήματα, με αποτέλεσμα να έχει πλέον κατακτήσει το 8% της παγκόμιας αγοράς

Η πεντάδα συμπληρώνεται από την OPPO, η οποία ακολουθεί τα χνάρια των άλλων κινέζικων εταιρείων Huawei και Xiaomi και προσπαθεί να πλασαριστεί και εκείνη με την σειρά της στην πρώτη πεντάδα.

Κινητά Τηλέφωνα – Ποια εταιρεία είναι η κυρίαρχος της αγοράς (2015)

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις πωλήσεις για τις τρεις τριμηνίες του 2019 για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία:

Περισσότερες πληροφορίες και διαδραστικό πίνακα μπορείτε να βρείτε εδώ

Tags: