16/01/2020 12:35

Σκυλάκι συνέδραμε στη διάσωση νεαρής γυναίκας

Καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε ένα σκυλάκι στη διάσωση νεαρής γυναίκας, όταν σπίτι στο οποίο διαμένει στην κοινότητα Άρμου της επαρχίας Πάφου τυλίχθηκε στις φλόγες γύρω στις δώδεκα και τριάντα τα ξημερώματα της Τρίτης. Η γυναίκα φέρεται να κοιμόταν στον καναπέ στο σαλόνι του σπιτιού όταν ξέσπασε η φωτιά και το σκυλάκι της την αφύπνισε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αντρέας Κεττής εξήγησε στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση ότι η πυρκαγιά άρχισε όταν κουβέρτα τυλίχθηκε στις φλόγες από ηλεκτρική
σόμπα στον χώρο του σαλονιού.

«Η ένοικος αντιλήφθηκε έγκαιρα τη φωτιά και εξήλθε του χώρου χωρίς να κινδυνεύσει άμεσα. Καταλυτικό ρόλο διαδραμάτισε ένα μικρό σκυλάκι καθώς οι ευαισθησίες του σκύλου είναι αυξημένες και ενεργοποίησαν, αφύπνισαν τη νεαρή για να εξέλθει του χώρου έγκαιρα».
Σύμφωνα με τον κύριο Κεττή, από την θερμότητα και τον καπνό προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στην επίπλωση της κατοικίας του σαλονιού, στη βαφή των τοίχων και στον εξοπλισμό της κατοικίας.

«Αυτό που λέμε είναι ότι μια θερμάστρα, ακόμη και με την ακτινοβολία μπορεί να αναφλέξει οποιοδήποτε εύφλεκτο υλικό». Σύμφωνα με την Αστυνομία, λήφθηκε κλήση για πρόκληση πυρκαγιάς σε κατοικία στην Άρμου.

Για την κατάσβεση της έσπευσαν στην σκηνή δύο μεγάλα πυροσβεστικά οχήματα.

Πηγή: Εφημερίδα Αλήθεια

Tags: