13/01/2020 12:15

Αντίδραση Ερντογάν σε Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για Λιβύη, σύμφωνα με Μιλλιέτ

“Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε γιατί προκαλεί τέτοια ανησυχία μια συμφωνία που έγινε μεταξύ δύο νόμιμων πλευρών”, φέρεται να είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στον Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ κατά τη συνάντησή τους το Σάββατο, σύμφωνα με την τουρκική εφημέριδα Μιλλιέτ.

Η ίδια εφημερίδα σχολιάζει ότι η αντίδραση του Τούρκου Προέδρου προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ήταν σκληρή και το κλίμα ψυχρό. Ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με την Μιλλιέτ φέρεται να είπε συγκεκριμένα: “Η νόμιμη κυβέρνηση η οποία αναγνωρίζεται στη Λιβύη είναι η κυβέρνηση Σαράτς. Ποιον αναγνωρίζουν τα Ηνωμένα Έθνη; Τον Σαράτς. Επομένως σε ποιο σημείο είναι αντίθετη με το δίκαιο η συμφωνία; Δυσκολευόμαστε να αντιληφθούμε γιατί προκαλεί τέτοια ανησυχία μια συμφωνία που έγινε μεταξύ δύο νόμιμων πλευρών. Δεν καθόμαστε στο τραπέζι με μια δομή που δεν είναι νόμιμη. Αρκετές χώρες της ΕΕ στηρίζουν τον Χαφτάρ, αυτό πως το εξηγείς;”.

Σύμφωνα με την Μιλλιέτ, ο Σαρλ Μισέλ είπε για την έκκληση σε γραπτή ανακοίνωση Ερντογάν και Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για εκεχειρία στη Λιβύη ότι “εμείς ως ΕΕ στηρίζουμε την εποικοδομητική γλώσσα που υπάρχει εδώ”. Ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να απάντησε ότι “η προτεραιότητά μας εδώ είναι η διασφάλιση της ειρήνης. Οι προσπάθειές μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση”.

Η τουρκική εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι “στην αναφορά Σαρλ Μισέλ ότι οι γεωτρήσεις της Τουρκίας στην Μεσόγειο  είναι “αναρμόδιες” και πως η ΕΕ βρίσκεται σε αλληλεγγύη με την Κύπρο”, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι πρέπει να στηριχθούν τα δικαιώματα των Τ/Κ στην ανατολική Μεσόγειο και επέκρινε τη στάση της ΕΕ σε αυτό το θέμα.

Tags:
Cheap Website Traffic