07/01/2020 17:53

Ικανοποίηση Μπόρις Τζόνσον για την έκβαση της υπόθεσης της 19χρονης

Την ικανοποίηση της βρετανικής κυβέρνησης για την ποινή φυλάκισης με αναστολή που επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στη 19χρονη Βρετανίδα, εξέφρασε εκπρόσωπος του Βρετανού Πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Στην τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο εκπρόσωπος είπε: «Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της υπόθεσης ήμασταν προσηλωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι η νεαρή γυναίκα θα μπορούσε να επιστρέψει σπίτι της. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αυτό μπορεί τώρα να συμβεί. Ελπίζουμε ότι τώρα θα δοθεί σε εκείνη και την οικογένειά της χώρος και ιδιωτικότητα ώστε να μπορέσουν να ξαναχτίσουν τη ζωή τους».

Ο εκπρόσωπος παρέπεμψε στη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντόμινικ Ράαμπ, περί συνεργασίας με την Κύπρο και άλλες χώρες για να αποφευχθούν παρόμοιες υποθέσεις στο μέλλον.

Πρόσθεσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα περιμένει την κατάληξη της προαναγγελθείσας έφεσης και επανέλαβε τις «πολυάριθμες ανησυχίες» του Λονδίνου για το κατά πόσον η νεαρή έτυχε δίκαιης δίκης. «Έχουμε καταστήσει σαφείς αυτές (τις ανησυχίες) στις κυπριακές αρχές», συμπλήρωσε.

Κατέληξε λέγοντας ότι θα συνεχιστεί η επαφή και η υποστήριξη στη 19χρονη και στην οικογένειά της.

Tags: