06/01/2020 13:46

Έντονα τα καιρικά φαινόμενα

Ισχυροί έως και θυελλώδεις άνεμοι στα νότια παράλια και χιονόπτωση, βροχόπτωση και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά που θα εξαπλωθούν μετά το μεσημέρι, είναι τα χαρακτηριστικά του συστήματος που πλήττει την Κύπρο και θα συνεχίσει μέχρι και το μεσημέρι αύριο.

Ο ανώτερος μετεωρολογικός λειτουργός Φίλιππος Τύμβιος ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τα καιρικά φαινόμενα που τώρα επικρατούν στα ορεινά, αναμένεται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού μετά το μεσημέρι, οπόταν αναμένονται βροχοπτώσεις και έντονες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν μετά το μεσημέρι αύριο.

Αυτή τη στιγμή στα παράλια οι άνεμοι είναι 7 μποφόρ, με ριπές 8, που σημαίνει θυελλώδεις, είπε προσθέτοντας ότι οι ισχυροί άνεμοι θα εξακολουθήσουν και το βράδυ και η θάλασσα θα είναι μέχρι πολύ κυματώδης στα προσήνεμα, στα δυτικά και νότια παράλια.

Σύμφωνα με τον κ. Τύμβιο, στα ορεινά θα σχηματιστεί και πάλι παγετός.

Σύμφωνα με την κίτρινη προειδοποίηση, που εκδόθηκε χθες και ισχύει και σήμερα, οι πολίτες καλούνται να είναι ενήμεροι για τη δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πλημμύρας σε μικρό αριθμό περιουσιών και προβλημάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες. Δύσκολες συνθήκες ίσως επικρατούν στην οδήγηση λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Οσον αφορά τους ισχυρούς ανέμους, καλούνται οι πολίτες να είναι ενήμεροι για ιπτάμενα αντικείμενα και σημειώνεται ότι είναι δυνατόν να προκληθούν τοπικά προβλήματα σε εξωτερικές δραστηριότητες λόγω των ιπτάμενων αντικειμένων.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic