31/12/2019 13:55

Ταχεία επίλυση Κυπριακού με πλήρη σεβασμό στο διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο λέει ο Παυλόπουλος

Η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ταχείας επίλυσης του Κυπριακού, με πλήρη σεβασμό του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, σημειώνει, μεταξύ άλλων, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζει ότι αυτό σημαίνει ότι λύση του Κυπριακού είναι νοητή μόνον υπό όρους ομοσπονδίας, και όχι συνομοσπονδίας, με πλήρη σεβασμό της κυριαρχίας της, που αποκλείει, μεταξύ άλλων, στρατεύματα κατοχής και αναχρονιστικές εγγυήσεις τρίτων.

Όσον αφορά την Τουρκία, ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ της ευρωπαϊκής της προοπτικής με την προϋπόθεση του σεβασμού του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, ιδίως σε ό,τι αφορά τα σύνορα, την επικράτεια και την ΑΟΖ.

«Δυστυχώς, η ίδια η Τουρκία υπονομεύει επικίνδυνα κάθε πτυχή της Ευρωπαϊκής της προοπτικής, παραβιάζοντας, ευθέως και απροκαλύπτως, το διεθνές και το ευρωπαϊκό Δίκαιο», τονίζει ο κ. Παυλόπουλος αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το Μνημόνιο Κατανόησης που υπέγραψε η Άγκυρα με την Τρίπολη.

«Εν πάση περιπτώσει, η Ελλάδα διαμηνύει, αδιαλείπτως, προς την Τουρκία ότι η αυθαιρεσία της δεν θα περάσει και ότι, με συμπαραστάτες την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη διεθνή κοινότητα, θα υπερασπισθούμε, στο ακέραιο, τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα ως προς τα Σύνορα, την Υφαλοκρηπίδα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι διεθνείς συμμαχίες που έχει συμπήξει η Χώρα μας στην περιοχή μας, και οι οποίες ήδη αποδίδουν καρπούς, βεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές», καταλήγει ο Έλληνας Πρόεδρος.

ΚΥΠΕ

Cheap Website Traffic