31/12/2019 12:56

Χειροπέδες σε 32χρονο για απάτη μέσω διαδικτύου

Χειροπέδες σε 32χρονο πέρασε χθες βράδυ η Αστυνομία Λεμεσού.  Είναι ύποπτος για απάτη εις βάρος δύο εταιρειών, μίας στην Κύπρο και μίας στις Σεϋχέλλες, από τις οποίες απέσπασε μεγάλο χρηματικό ποσό.  Ο ύποπτος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λάρνακας με την άφιξη του στην Κύπρο καθώς εναντίον του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία,  δικηγορικό γραφείο με έδρα τη Λεμεσό, απέστειλε τον περασμένο Οκτώβριο τιμολόγια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εταιρεία στις Σεϋχέλλες.

Το πρώτο τιμολόγιο στάληκε στις 14 Οκτωβρίου και ήταν ύψους 2.500 χιλιάδων ευρώ, ενώ άλλα δύο ύψους 14.500 χιλιάδων ευρώ, στάλθηκαν στις 19 Οκτωβρίου.

Το δικηγορικό γραφείο ζητούσε όπως τα εν λόγω χρήματα πληρωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό του παραπονούμενου.

Αντ’ αυτού, άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή πρόσωπο, επενέβη στην ανταλλαγή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και απέστειλε πλαστά τιμολόγια στην εταιρεία στις Σεϋχέλλες, με την οποία ζητούσε τα χρήματα να καταβληθούν σε δύο λογαριασμούς σε άλλη τράπεζα.

Αφού οι παραπονούμενοι διαπίστωσαν την κομπίνα σε βάρος τους, προέκυψε μαρτυρία εις βάρος του υπόπτου, ο οποίος είναι από τη Νότια Αφρική, και διαμένει στη Λευκωσία ως φοιτητής.

Tags: