28/12/2019 19:15

Σημαντική επιδείνωση του καιρού από αύριο – Άρχισε να μας επηρεάζει ο Κίμωνας

Νέα διαταραχή, εν ονόματι “Κιμώνας”, όπως έχει ονομαστεί από την ομάδα ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ, θα επηρεάζει την περιοχή μας από σήμερα Σάββατο μέχρι και τις αρχές του νέου χρόνου.

Μετά την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού που παρατηρήθηκε χθες Παρασκευή, ο καιρός έχει αρχίσει σταδιακά να “χαλάει” και πάλι.

Αβαθές χαμηλό μεταξύ Κύπρου – Ρόδου αναμένεται να βαθύνει σταδιακά και να οργανωθεί, καθώς θα δέχεται υποστήριξη από την μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα βροχές και καταιγίδες να παρατηρούνται κατά διαστήματα σήμερα Σάββατο, καθώς και χιονοπτώσεις στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο το πρωί, με τα φαινόμενα να γίνονται πιο τοπικά ενώ από το απόγευμα της Κυριακής, αναμένεται σταδιακή γενίκευση και ενίσχυση των φαινομένων.

Τα φαινόμενα από το βράδυ της Κυριακής μέχρι και το πρώτο μισό της Δευτέρας θα είναι έντονα και παρατεταμένα και αναμένονται σημαντικές ποσότητες βροχής σε όλο το νησί, καθώς η περιοχή μας θα επηρεαστεί από θερμό μέτωπο του “Κίμωνα”. Από το δεύτερο μισό της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια της Τρίτης, τα φαινόμενα θα γίνουν και πάλι τοπικά.

Στα υψηλότερα ορεινά θα παρατηρείται χιονόπτωση κατά διαστήματα και το υψόμετρο θα μεταβάλλεται αναλόγως ημέρας, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω στο αναλυτικό δελτίο καιρού.

Από την Πρωτοχρονιά, ο “Κίμωνας” με τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται να οργανώνεται και πάλι, καθώς θα δεχθεί νέα υποστήριξη από τη μέση και ανώτερη τροπόσφαιρα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, ο Κίμωνας να συνεχίσει να μας απασχολεί και με τον νέο χρόνο.

Στην κεντρική εικόνα αλλά και στην εικόνα πιο κάτω, βλέπετε τις συνολικές ποσότητες βροχής που εκτιμούμε ότι θα σημειωθούν στο διάστημα από τις 14:00 τοπική ώρα 28/12/2019, μέχρι 08:00 τοπική ώρα 1/1/2020. Εάν κάποιες περιοχές επηρεαστούν από επίκεντρα καταιγίδων, ενδεχομένως να σημειωθούν ακόμα μεγαλύτερα ύψη βροχής από αυτά που σας παρουσιάζουμε στον πιο κάτω χάρτη, ανεξαρτήτως περιοχής. Οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής αναμένονται στον ορεινό/ημιορεινό όγκο του νησιού και κοντά σε παράλιες περιοχές.

Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη εδώ