27/12/2019 16:17

Το ΑΚΕΛ στηρίζει την Ξύδια στην Αγ. Νάπα

Την απόφαση για το μέλλον των Δήμων θα πρέπει να τη λάβουν οι τοπικές κοινωνίες, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Ο κ. Κυπριανού συναντήθηκε σήμερα με την υποψήφια Δήμαρχο Αγίας Νάπας Αιμιλία Ξύδια, με την οποία όπως είπε, συμφωνεί και στηρίζει στις επικείμενες εκλογές του Δήμου στις 12 Ιανουαρίου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού είπε πως η συνάντηση ήταν πολύ παραγωγική κατά την οποία άκουσε από την κ. Ξύδια τις θέσεις και το όραμα της για το Δήμο. «Συμμερίζομαι πλήρως όσα έχει δηλώσει, είναι θέσεις τις οποίες διαχρονικά το ΑΚΕΛ υποστηρίζει σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή ότι χρειάζεται να της δοθούν οι απαραίτητες εξουσίες και αρμοδιότητες και οι οικονομικοί πόροι που απαιτούνται για να μπορέσει να επιλύσει πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας», είπε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Αγία Νάπα, υπό το φως των συζητήσεων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διαφωνεί με την πρόταση που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών. «Εχει τα δικά της χαρακτηριστικά η Αγία Νάπα και όλα αυτά θα πρέπει να ληφθούν στις αποφάσεις που θα παρθούν», είπε και τόνισε πως θα επιμένει μέχρι τέλους ότι εκείνος που πρέπει να αποφασίσει για την προοπτική και το μέλλον ενός Δήμου είναι η τοπική κοινωνία, οι δημότες.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια μεταβατική περίοδος, να υπάρξουν συνέργειες μεταξύ των γειτονικών Δήμων και στο τέλος με δημοψηφίσματα οι δημότες να αποφασίσουν το τι θα ήθελαν να γίνει αναφορικά με το μέλλον και την προοπτική του Δήμου τους», είπε και εξέφρασε τη στήριξη του ΑΚΕΛ στην υποψηφιότητα της κ. Ξύδια, η οποία διατυπώνει μια πρόταση προς το συμφέρον των Δημοτών της Αγίας Νάπας. «Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι με τη στήριξη που θα έχει γενικότερα θα μπορέσει να οδηγήσει την Αγία Νάπα ακόμα πιο μπροστά», είπε.

Από την πλευρά της η κ. Ξύδια ευχαρίστησε τον ΓΓ του ΑΚΕΛ για τη συνάντηση, κατά την οποία αντάλλαξαν απόψεις για την μεταρρύθμιση της ΤΑ, την πολιτική για τον τουρισμό, για την ανάπτυξη της Αγίας Νάπας.

Όπως ανέφερε, το κορυφαίο ζήτημα για την εκλογική αναμέτρηση στις 12 Ιανουαρίου είναι οι προτάσεις της Κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ. «Λέω όχι στην πρόταση της Κυβέρνησης για συνένωση των σημερινών Δήμων Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου, Δερύνειας και Σωτήρας σε ένα Δήμο, διεκδικώ τη διατήρηση της Αγίας Νάπας ως ανεξάρτητου Δήμου, θέλω η Αγία Νάπα να είναι Δήμος πρωταγωνιστής», είπε.

Η κ. Ξύδια πρόσθεσε πως κάποιοι απέτυχαν να φέρουν το σωστό νομοσχέδιο και για αυτό ζήτησε ισχυρή εντολή στις 12 Ιανουαρίου από τους δημότες της Αγίας Νάπας για να πείσουν τα κόμματα να μείνει η Αγία Νάπα αυτόνομος Δήμος. «Η ΤΑ είναι υπόθεση των πολιτών, θέλουμε να έχουμε λόγο, στις 12 Ιανουαρίου ψηφίζουμε. Με καθαρές απόψεις, με σύγχρονες προτάσεις ζητών και διεκδικών την ψήφο των πολιτών μου», κατέληξε.

ΚΥΠΕ

Tags: