23/12/2019 10:32

Πυρκαγιά σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σε οχήματα στον Στρόβολο

Πυρκαγιά σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα σε 4 μηχανοκίνητα οχήματα στην οδό Αμφιτρίτης στον Στρόβολο, τα οποία βρισκόταν σε ισόγειο χώρο στάθμευσης 6όροφης πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Υπηρεσία έλαβε κλήση για την πυρκαγιά στις 04:34 και για την κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Ακροπόλεως με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 06.15.

Από την πυρκαγιά, 3 οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές και τέταρτο επηρεάστηκε.

Επίσης από την πυρκαγιά επηρεάστηκαν αποθηκευτικοί χώροι και διαμερίσματα σε όλους τους ορόφους.

Η πολυκατοικία εκκενώθηκε από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και την συμβολή μελών της Αστυνομίας.

Κάποιοι από τους ένοικους παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω εισπνοής καπνών και τους παρασχέθηκαν επί τόπου οι Πρώτες Βοήθειες από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων και ασθενοφόρο που κλήθηκε στο επεισόδιο.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ώρα 21.30 χθες λήφθηκε κλήση για ανταπόκριση μετά από Τροχαίο και πτώση ιδιωτικού οχήματος σε γκρεμνό βάθους 190 μέτρων περίπου στον δρόμο Κανναβιού Αγίας Ειρήνης της Επαρχίας Λευκωσίας.

Για αντιμετώπιση του περιστατικού, ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ομάδα και όχημα διάσωσης από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας και ομάδα και όχημα καταρριχήσεων από την ΕΜΑΚ.

Δύο άτομα ανασύρθηκαν μετά από επίπονη προσπάθεια των μελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο ύψος του δρόμου με ειδική διασωστική εξάρτηση και σχοινιά και παραδόθηκαν στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων για μεταφορά τους στο Νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις 06.00 της 22ης Δεκεμβρίου 2019 μέχρι και τις 06.00 της 23ης Δεκεμβρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 17 αφορούσαν πυρκαγιές και 14 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Tags: