21/12/2019 16:01

Υπό οκταήμερη κράτηση ο 30χρονος που συνελήφθη για τα ναρκωτικά στην Αυστραλία

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε πριν από λίγο ο 30χρονος ιδιοκτήτης της εταιρείας, που είχε εξάγει τις φουκούδες με τα 645 κιλά ναρκωτικά τα οποία εντοπίστηκαν στην Αυστραλία την περασμένη Δευτέρα. Το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού όπου οδηγήθηκε το πρωί ενέκρινε το αίτημα της αστυνομίας για την κράτηση του.

Είναι ύποπτος για υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος για παράνομη εισαγωγή, εξαγωγή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια. Ο 30χρονος εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης της εταιρείας, φέρεται να είναι το πρόσωπο που διευθέτησε τόσο την εισαγωγή των αμφεταμινών στην Κύπρο, όσο και την εξαγωγή τους στην Αυστραλία. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, ο ύποπτος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση και δίνει κάποιους ισχυρισμούς οι οποίοι διερευνώνται.

Στο δικαστήριο αναφέρθηκε επίσης ότι σε σχέση με τον 57χρονο υπόδικο, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, η αστυνομία ζητήσει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τη μεταφορά του από τις Κεντρικές Φυλακές στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λεμεσού, για ανάκριση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 57χρονος υπόδικος είχε άμεση εμπλοκή με την εταιρεία του 30χρονου.

ΚΥΠΕ

Tags: