19/12/2019 09:55

Τεράστιες οι αμοιβές προσωπικών και ειδικών γιατρών του ΓεΣΥ

Στοιχεία που μόνο προβληματισμό προκαλούν για τις αμοιβές ειδικών και προσωπικών ιατρών που εντάχθηκαν στο ΓεΣΥ αποκάλυψε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Λειτουργός της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης.

«Καρδιολόγος, πήρε 407 χιλιάδες ευρώ σε πέντε μήνες, οφθαλμίατρος 454 χιλιάδες, άλλος οφθαλμίατρος 419 χλιάδες, γαστρεντερολόγος 417 χιλιάδες», ανέφερε μεταξύ άλλων, στοιχεία που προκύπτουν από μια προκαταρκτική επεξεργασία δεδομένων των πρώτων μηνών λειτουργίας του ΓεΣΥ. Πρόσθεσε ότι για να διερευνήσει το ενδεχόμενο καταχρήσεων ο ΟΑΥ έβαλε άλλο καρδιολόγο ο οποίος ο οποίος ξεκίνησε μέσα Ιουνίου απαιτώντας 21 χιλιάδες και τον Ιούλιο 30 χιλιάδες ευρώ.

Πρόσθεσε ότι τον Νοέμβριο με μια πρόχειρη επεξεργασία σε ένα μήνα 37 προσωπικοί γιατροί, 38 γενικής ιατρικής, 8 παιδίατροι, 14 ορθοπεδικοί και 15 καρδιολόγοι έλαβαν μισθούς πέραν των 20 χιλιάδων ευρώ. Τα στοιχεία αφορούν 190 φυσικά πρόσωπα εκ των οποίων οι 73 έλαβαν αμοιβές πέραν των 30 χιλιάδων ευρώ.

Ανεμίζουν τις επιταγές του ΟΑΥ

O Πρόεδρος του Κλάδου Ιατρών της ΠΑΣΥΔΙ Δρ. Αγαθοκλής Χριστοφίδης έφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Έχει διαπιστωθεί ότι το σύστημα δυστυχώς μπορεί να λεηλατηθεί. Ο Οργανισμός πρέπει να γίνει πιο γρήγορος και πιο αυστηρός σε αυτά τα θέματα. Έρχεται χτες συνάδελφος στην κλινική και λέει ‘παιδιά καλημέρα σας εγώ πήρα από τον ΟΑΥ αυτή την επιταγή 50 χιλιάρικα για ένα μήνα. Απορώ εσείς τι κάνετε μέσα στα νοσοκομεία’», ανέφερε λέγοντας ότι αυτό το πρόβλημα πρέπει να κοπεί.

Τα γνωρίζουμε

Κληθείς να σχολιάσει ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ Ανδρέας Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι ο Οργανισμός πρώτος ανέδειξε το θέμα και άρχισε να λαμβάνει μέτρα.

«Είπαμε ότι κάποιοι γιατροί είναι υπό διερεύνηση δεν είναι εύκολες οι περιπτώσεις. Υπενθυμίζω ότι όταν άρχισε το ΓεΣΥ ξεκινήσαμε με 50 ιδιώτες γιατρούς οπότε στην προσπάθεια τους να εξυπηρετήσουν το μεγάλο κύμα ασθενών που υπήρχε ήταν πολύ φυσιολογικό με αρκετούς γιατρούς να δουλεύουν μέχρι και αργά το βράδυ για να τους εξυπηρετήσουν οπότε ναι οι αμοιβές τους ήταν υψηλότερες από το αναμενόμενο. Εντός του ΓεΣΥ με τη συμμετοχή των ιδιωτών γιατρών το μέσο εισόδημα των ειδικών γιατρών θα είναι 160 χιλιάδες καθώς και το μέσο εισόδημα των προσωπικών μας γιατρών θα είναι γύρω στις 130 χιλιάδες. Κάποιοι που τους επιλέγουν περισσότεροι ασθενείς θα είναι ψηλότερα από το μέσο μισθό και κάποιοι χαμηλότερα», ανέφερε σημειώνοντας ότι διανύουμε μια μεταβατική περίοδο.

Πηγή: alphanews.live

Tags:
Cheap Website Traffic