19/12/2019 12:46

Σ. Περδίος: Είχαμε μια δύσκολη αλλά υπό τις περιστάσεις επιτυχημένη χρονιά

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο τομέας του τουρισμού και τον τρόπο που τις αντιμετώπισε το Υφυπουργείο ενημέρωσε σήμερα τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, όπως δήλωσε, σημειώνοντας ότι «είχαμε μια, υπό τις περιστάσεις, πολύ επιτυχημένη χρονιά» και εκφράζοντας την ελπίδα ότι και του χρόνου «θα αντεπεξέλθουμε».

Σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση, στα γραφεία της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Τουρισμού για την πρωτοβουλία του.

«Όπως είναι φυσικό μετά την ψήφιση και του προϋπολογισμού, η συνάντηση αυτή αποσκοπούσε στην ανταλλαγή κάποιων απόψεων γύρω από τα θέματα του τουρισμού», είπε.

Και γενικά, ανέφερε, «πώς μπορούμε να συνεργαστούμε, να συντονιστούμε και να ενισχύσουμε ακριβώς τις πρωτοβουλίες τις οποίες το Υφυπουργείο Τουρισμού αναλαμβάνει, με βασικό στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του κυπριακού τουρισμού και κυρίως τη δραστηριοποίηση και σε νέους ποιοτικούς τομείς έτσι ώστε το τουριστικό μας προϊόν να είναι ανταγωνιστικό, ποιοτικό και την ίδια στιγμή να μπορέσει να αποτελέσει ένα σταθερό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης».

Να περιορίσουμε, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, «όσο το δυνατόν τους εξωγενείς παράγοντες, οι οποίοι όπως πολύ καλά γνωρίζουμε επηρεάζουν χρόνο με το χρόνο την τουριστική βιομηχανία».

Από την πλευρά του, ο Σάββας Περδίος ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο και την ΕΔΕΚ «για την συνεχή συμπαράσταση που δείχνετε προς το Υφυπουργείο». Είναι είπε, «πολύ σημαντικό για εμάς να βλέπουμε έμπρακτα ότι ο τουρισμός αφορά όλους μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό για το Υφυπουργείο να έχει αυτή την σχέση, την ανταλλαγή απόψεων με εσάς καθώς και με όλα τα κόμματα».

Ο κ. Περδίος ανέφερε επίσης ότι «θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις δυσκολίες που είχε η φετινή τουριστική σεζόν, τις οποίες όμως το Υφυπουργείο διαχειρίστηκε όσο καλύτερα μπορούσε».

Νομίζω, σημείωσε, «ότι είχαμε μια, υπό τις περιστάσεις, πάρα πολύ επιτυχημένη χρονιά και ευελπιστούμε ότι και του χρόνου, παρόλο ότι θα είναι μια εξίσου δύσκολη χρονιά θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι όλες οι εισηγήσεις της ΕΔΕΚ, όπως και των υπόλοιπων κομμάτων έχουν ενταχθεί στην Εθνική Στρατηγική Τουρισμού, η οποία θα ανακοινωθεί επίσημα στις αρχές του 2020.

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η στρατηγική για την επόμενη δεκαετία του τουρισμού μας συνάδει πλήρως και με την δική σας φιλοσοφία και με αυτά που φαντάζεστε εσείς για τον τουρισμό της χώρας», είπε ο κ. Περδίος.

Tags:
Cheap Website Traffic