17/12/2019 13:13

Ο Γ. Εισαγγελέας απαντά σε όσους ζητούν να δώσει ονόματα για τις καταγγελίες του περί «ανελέητης επίθεσης» από ΜΜΕ

«Αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε, ενεργούν με τόσο γελοίο και άτσαλο τρόπο που αυτοαποκαλύπτονται καθημερινά», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα αλλά και αναφορές κάποιων, ανάμεσα τους και ο νομικός Κρις Τριανταφυλλίδης, που του ζητούν να αποκαλύψει στοιχεία και ονόματα σε σχέση με τις χθεσινές του καταγγελίες ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Γενικός Ελεγκτής δέχονται “αήθη και ανελέητο πόλεμο” από συγκεκριμένα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τριανταφυλλίδης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter : «Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής προέβησαν σε πολύ σοβαρές καταγγελίες με τις τοποθετήσεις τους για τη διαφθορά στο τόπο μας. Δεν μπορούν όμως να αφήνουν το πέπλο της αμφιβολίας να πλανάται πάνω από πρόσωπα και έντυπα. Έχουν υποχρέωση να πουν ονόματα».
«Ως νομικός ο κ. Τριανταφυλλίδης θα πρέπει να ξέρει καλύτερα. Εν πάση όμως περιπτώσει, αυτοί στους οποίους αναφερόμαστε, ενεργούν με τόσο γελοίο και άτσαλο τρόπο που αυτοαποκαλύπτονται καθημερινά. Ας ερωτήσουν τους απλούς πολίτες να πάρουν την εικόνα που έχει γι` αυτούς ο κόσμος και για την κακή υπηρεσία που προσφέρουν στον τόπο όσοι τους υποθάλπουν, τους ανέχονται ή τους συνδράμουν στο ανίερο έργο τους», σχολίασε ο κ. Κληρίδης.

Και πρόσθεσε: «Κανένα πέπλο αμφιβολίας δεν πλανάται πάνω από τα κεφάλια των άλλων εκείνων που με εντιμότητα και ανεξαρτησία ασκούν το λειτούργημα τους και προβαίνουν ακόμα και σε σκληρή αλλά αυτόβουλη και καλόπιστη κριτική».

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε συγκεκριμένα χθες από το βήμα της εκδήλωσης: «Θα σταθώ μόνο στο σημείο των ΜΜΕ και αν θέλετε για τον τρόπο που εργάζονται κάποιοι θα προβώ σε αποκάλυψη. Υπάρχει συγκεκριμένη εφημερίδα, μια δύο εφημερίδες οι οποίες τα πρώτα χρόνια, ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του Γενικού Εισαγγελέα μέχρι παρεξηγήσεως. Παρεξηγήσεως από άλλα Μέσα τα οποία έψεγαν αυτή την εφημερίδα ότι συνεχώς υπερασπίζεται από κριτική τον Γενικό Εισαγγελέα».

«Και όταν άρχισε η συγκεκριμένη διερεύνηση σοβαρής ποινικής υπόθεσης είχα άμεση πληροφόρηση από τους ίδιους ότι ‘ξέρετε, έχουμε οικονομικά προβλήματα ανυπέρβλητα και θα τύχουμε κάποιας οικονομικής ενίσχυσης’ από συγκεκριμένο πρόσωπο το οποίο μου κατονόμασαν και ‘θα αλλάξει άρδην η γραμμή της εφημερίδας εναντίον σας. Θα αρχίσει ένας ανελέητος πόλεμος’. Μου ελέχθη αυτό ως προειδοποίηση. Και έγινε έργο από την επόμενη ημέρα και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Και αυτά είναι γνωστά σε πάρα πολλούς. Να μην πω σε όλους σας. Και καμία στήριξη, ούτε προς τον Γενικό Ελεγκτή, ούτε προς τον Γενικό Εισαγγελέα για την ανελέητη αυτή και αήθη επίθεση που υφίστανται καθημερινά. Άνθρωποι που κάνουν τη δουλειά τους όπως καλύτερα μπορούν, τουλάχιστον με ακεραιότητα».

«Με αδυναμίες, με ελλείψεις, να υποστούν κριτική από τους πάντες, ασφαλώς. Αλλά όχι αυτόν τον αήθη ανελέητο πόλεμο. Και αφήνονται ως μοναχικοί καβαλάρηδες να διεξάγουν αυτό το έργο που έχουν αναλάβει. Ε δεν είναι λύση αυτή. Δεν πρόκειται ούτε ένας ούτε δύο να φέρουν την αλλαγή», είπε, καταλήγοντας λέγοντας ότι «είναι με πικρία που θα το αφυπηρετήσω αφήνοντας πίσω μου αυτή τη ψυχοφθόρα διαδικασία την οποία έχω βιώσει, για κανένα άλλο λόγο πάρα για το ότι κάμνω εκείνο που αισθάνομαι ως σωστό».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλήδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί κόλαφο για την ελευθεροτυπία το γεγονός ότι κάποια ΜΜΕ ανερυθρίαστα λοιδορούν ένα εξαίρετο κρατικό αξιωματούχο γιατί βρέθηκε στο δρόμο τους», αναφερόμενος στον Γενικό Εισαγγελέα.

Δυστυχώς, είπε, «σε αυτό το περιβάλλον, που μοιάζει με ναρκοπέδιο, καλούμαι και εγώ να βαδίσω». Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη «τα ίδια ΜΜΕ με παρουσιάζουν ως επικίνδυνο για τον τόπο. Ο χειρότερος και εγώ από το 1960, όπως τον Κώστα Κληρίδη«.

«Έγνοια κάποιων είναι πως θα με καρατομήσουν ή, εάν δεν τα καταφέρουν, πως θα με παροπλίσουν», είπε. Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή, «είναι σίγουρα εξαιρετικά ψυχοφθόρο να γνωρίζεις ότι κάποιοι περιμένουν πότε θα στραβοπατήσεις για να απαιτήσουν την κεφαλή σου επί πίνακι».

ΚΥΠΕ

Tags: