16/12/2019 19:22

Η Ελλάδα θα συμβάλει στις προσπάθειές του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Την προθυμία της ελληνικής κυβέρνησης να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για το Κυπριακό, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών στον κ. Γκουτέρες, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης στη Γενεύη.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, ο κ. Δένδιας συζήτησε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ το ζήτημα του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, αναπτύσσοντας τις θέσεις της ελληνικής πλευράς. «Κατά την κρίση μας είναι ανύπαρκτα, διότι υπεγράφησαν από μία κυβέρνηση η οποία δεν είχε καμία τέτοια εξουσιοδότηση από τη συμφωνία του Skhirat, η οποία διέπει την ύπαρξη και τη διεθνή εκπροσώπηση της Λιβύης σε αυτή τη συγκυρία», σημείωσε ο κ. Δένδιας, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στους κινδύνους που οι αντίθετες με το Δίκαιο της Θάλασσας τουρκικές απόψεις που επιβλήθηκαν στη Λιβύη δημιουργούν για την περιοχή.

Τέλος, σύμφωνα με τον κ. Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ενημέρωσε ότι θα παραπέμψει το θέμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ώστε να έχει και τη δική τους αντίληψη.

Tags: