12/12/2019 13:11

Φλωρεντία Χαραλάμπους – Η γνωστή αισθητικός και makeup artist μας μιλά για το Rhea Foundation και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του ιδρύματος

Μπορείτε να μας μιλήσετε για το Rhea Foundation (τι είδους οργανισμός είναι και ποιος ο σκοπός του);

Το Rhea Foundation είναι ένας ανθρωπιστικός οργανισμός με στόχο και σκοπό την παροχή βοήθειας στους λιγότερο ευνοημένους από τη ζωή, ανθρώπους. Σαν ίδρυμα πιστεύουμε ότι το πρώτο βήμα για τη διαμόρφωση ενός καλυτέρου κόσμου αρχίζει από μέσα μας. Από την κατανόηση μερικών βασικών αρχών που η σημερινή νοοτροπία δεν μας βοηθά να αντιληφθούμε. Για παράδειγμα το χρώμα, η φυλή, η θρησκεία, η εθνικότητα και οι κοινωνικοοικονομικές θέσεις δεν είναι τίποτα άλλο από επιφανειακές τάσεις μέσω των οποίων η σύγχρονη κοινωνία μας μαθαίνει να διαχωρίζουμε και να διαφοροποιούμε τους εαυτούς μας. Μέσω του Rhea Foundation, διεξάγονται και προωθούνται αναπτυξιακά και υποδομικά εγχειρήματα, όπως πρόσβαση στην εκπαίδευση σε περιοχές που είναι δύσκολη ή σχεδόν αδύνατη, πρόσβαση σε ανανεώσιμες πήγες ενέργειας, πρόσβαση σε καθαρό νερό. Προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τις μελλοντικές γενεές. Να γίνουμε πιο υπεύθυνοι και ευσυνείδητοι πολίτες.

Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία των Σχολών σας τα τελευταία χρόνια με το Rhea;

Προσωπικά είμαι στο χώρο της ομορφιάς πάνω από 20 χρονιά. Μέσα από τη δουλειά μου και την εκπαίδευση στο κομμάτι αυτό το οποίο λατρεύω, ως γυναίκα αλλά και ως μακιγιέζ, ένιωσα στην πορεία της επαγγελματικής μου καριέρας ότι κάτι λείπει. Είναι δεδομένο ότι το μακιγιάζ, μας δίνει τη δυνατότητα να αναδεικνύουμε την ομορφιά του ανθρώπου τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Κύριό μου μέλημα είναι να μεταδώσω στους μαθητές μου, ότι οι άνθρωποι έχουν τη δική τους ομορφιά και κάθε τι διαφορετικό είναι απλά ιδιαίτερο και όχι δύσκολο ή άσχημο. Να ξεφύγουμε δηλαδή από τα καλούπια και τα «πρότυπα» στα οποία δυστυχώς μας έχουν βάλει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι για να είναι κάτι όμορφο πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Αυτή η φιλοσοφία είναι πολύ δύσκολο να εμπεδωθεί. Δίνουμε όλη την ενέργεια και την προσοχή μας στην εξωτερική μας εμφάνιση και ομορφιά και ξεχνούμε το πιο σημαντικό… Την ομορφιά της ψυχής μας, κάτι το οποίο δεν μπορούν να αποτυπώσουν το μακιγιάζ ή τα ρούχα. Αυτό το κάτι που έψαχνα το βρήκα στο Rhea Foundation. Κάπως έτσι, προέκυψε και η συνεργασία μας. H ομάδα της σχολής μας κλήθηκε να αναλάβει το μακιγιάζ ενός fashion show, του οποίου τα έσοδα δόθηκαν στον οργανισμό για την ανέγερση σχολείου στην Αφρική και συγκεκριμένα στη Τανζανία. Αυτή η εκδήλωση αποτέλεσε την αρχή αυτής της υπέροχης συνεργασίας.

Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο ίδρυμα;
Πριν δυο χρόνια, παρακολουθούσα την εκπομπή «Γυναικεία υπόθεση» στο ΡΙΚ. Η αγαπημένη μου Κωνστάντια Δημητριάδου, είχε καλεσμένο ένα δικηγόρο από τη Λεμεσό ο οποίος μιλούσε για το δικό του όραμα, για ένα καλύτερο αύριο. Το Rhea Foundation. Η αλήθεια είναι πως είχα μαγευτεί από τα λόγια του. Ένας νεαρός άντρας στα 30, του μιλούσε με πάθος και όραμα, με απίστευτη ανιδιοτέλεια και αγνότητα. Μετά το τέλος της εκπομπής, πήρα την Κωνστάντια τηλέφωνο και ρώτησα το όνομά του. Λεγόταν Σωκράτης Ρωσσίδης. Έτσι έγινε η αρχή. Αυτή η αγνότητα και η ανιδιοτέλεια, αυτή η αγάπη για τον συνάνθρωπο χωρίς να υπάρχει κάποιο αντάλλαγμα ή οικονομικό όφελος, με ώθησε να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο ίδρυμα. Ήταν στην ουσία αυτό που μου έλειπε. Το πρώτο μου ταξίδι στη Τανζανία με το ίδρυμα, επιβεβαίωσε αυτό που σκεφτόμουν. Το να προσφέρεις σε συνάνθρωπους που πραγματικά δεν έχουν τίποτα είναι ανεκτίμητο. Η αγάπη που σου δίνουν γεμίζει το κάθε κενό της ψυχής σου.

Πως μπορεί κάποιος να συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια;
Η αλήθεια είναι ότι η ανταπόκριση και η στήριξη του κόσμου είναι πολύ μεγάλη. Διοργανώνονται συχνά διάφορες εκδηλώσεις όπου μαζεύονται χρήματα. Η ομάδα μας φτιάχνει διάφορα αντικείμενα που διατίθενται προς πώληση, όπως γούρια, κεριά, πακέτα δώρων, coasters και άλλα πολλά. Το πιο σημαντικό και συνάμα συγκινητικό είναι η εμπλοκή μικρών παιδιών. Μέσα από τη δημιουργικότητα και τη θέλησή τους να βοηθήσουν άλλα μικρά παιδιά, έκαναν διάφορες ζωγραφιές, τις οποίες εμείς τις αποτυπώσαμε σε οικολογική τσαντούλα και φλυτζάνια, τα οποία διατίθενται προς πώληση. Όλα τα έσοδα διατίθενται στα αναπτυξιακά έργα του ιδρύματος. Πράξεις αγάπης από τον κόσμο που απλά και μόνο θέλει να στηρίξει το σκοπό αυτό. Οποιοσδήποτε θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του ιδρύματος Rhea Foundation, τη σελίδα του στο Facebook αλλά και το Instagram account.

Πως θα χρησιμοποιηθούν τα χρήματα που θα μαζευτούν;
Όλα τα χρήματα που μαζεύονται επενδύονται κατευθείαν για την ευημερία της κοινότητας Λομιξιόν στην Τανζανία. Έχει ήδη κτιστεί σχολείο και έχει γίνει η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών κυττάρων και γεώτρησης. Η έλλειψη νερού αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αφρική, οπότε μέσα στα άμεσα σχέδια του ιδρύματος είναι να μαζευτούν αρκετά χρήματα έτσι ώστε να κατασκευαστεί υδατοπρομήθεια για την παροχή νερού σε 5,000 άτομα ημερησίως. Περαιτέρω, το ίδρυμά μας έχει ανακηρυχθεί φέτος ως επίσημος αντιπρόσωπος του shoe-that-grows στην Τανζανία, ενός ευπροσάρμοστου παπουτσιού για παιδιά που μεγαλώνει 5 μεγέθη και κατασκευάζεται στην Αμερική από τον οργανισμό «Because International». Το παπούτσι αυτό θα χρησιμοποιείται από τα παιδιά για 5 χρονιά, και θα τα προστατεύει από μολύνσεις και μικρόβια.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εισφορές μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Rhea Foundation όπως και στην σελίδα της makeup artist Φλωρεντίας Χαραλάμπους στο Facebook και στο Instagram.

Web: https://www.rhea-foundation.org/

Facebook: https://www.facebook.com/Rhea-Foundation-738675019629362/

https://www.facebook.com/FlorentiaMakeupArtistWorkshop

Instagram: @rheafoundation
@florentiamakeupartistworkshop

 

Tags:
Cheap Website Traffic