11/12/2019 15:21

Γ. Περδίκης: Στήριξη στο έργο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών

Στήριξη στο έργο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης σημειώνοντας ότι «μπορούμε να αφήσουμε πίσω τις διαφορές που προέκυψαν για άλλα θέματα σε σχέση με το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο».

Ο κ. Περδίκης μιλούσε ύστερα από συνάντηση που είχε το πρωί, με τον νέο Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών Κώστα Χαμπιαούρη και τους συνεργάτες του, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού.

«Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Βουνού και είχαμε την χαρά να συναντηθούμε με τον Κώστα Χαμπιαούρη και τους συνεργάτες του, τον νέο Επίτροπο Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών. Ως Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών στηρίζουμε το έργο του Επιτρόπου. Θεωρούμε ότι μπορούμε να αφήσουμε πίσω τις διαφορές που προέκυψαν για άλλα θέματα σε σχέση με το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο», είπε.

Εμείς θεωρούμε, σημείωσε, ότι πρέπει να είναι ένα από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της επόμενης δεκαετίας η αναβίωση και αναζωογόνηση του ορεινού όγκου του Τροόδους.

«Γι αυτό ευχόμαστε στον κ. Χαμπιαούρη και στους συνεργάτες του καλό έργο, καλή επιτυχία. Θα στηρίξουμε αυτό το έργο με τρόπο αποτελεσματικό και παραγωγικό, κριτική όπου χρειάζεται, ιδέες και προτάσεις να είναι περισσότερες και δράση στην πράξη. Έχουμε δώσει και σήμερα αρκετές ιδέες, οι οποίες καταγράφηκαν και τα υπόλοιπα θα τα πούμε πάνω στα βουνά, εκεί που είναι η αρχή της ζωής για την Κύπρο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο κ. Χαμπιαούρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των Οικολόγων για την πρόσκληση  με την ευκαιρία της Ημέρας του Βουνού, για την ανταλλαγή απόψεων στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης των ορεινών κοινοτήτων.

Κοινό μας όραμα, είπε, είναι η διαφύλαξη της φυσικής μας κληρονομιάς και η ανάπτυξη των ορεινών μας κοινοτήτων.

Ανέφερε ότι οι εισηγήσεις είναι πάντοτε καλοδεχούμενες ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων.

Cheap Website Traffic