10/12/2019 22:23

Ο ΟΚΥπΥ καταδικάζει κάθε μορφή βίας σε βάρος λειτουργών υγείας

Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με γραπτή δήλωση καταδικάζει την όποια μορφή βίας ασκείται σε λειτουργούς υγείας, οι οποίοι βρίσκονται σε υπηρεσία για να προσφέρουν βοήθεια σε όσους την χρειάζονται, και αναφέρει ότι τέτοια συμβάντα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά.

Στη δήλωση του ΟΚΥπΥ, ο Οργανισμός εκφράζει έκπληξη και λύπη για την αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας των Νοσηλευτών μελών της ΠΑΣΥΝΟ σε όλα τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των Νοσηλευτηρίων, αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ των ωρών 12 00– 14.00.

Περαιτέρω ο ΟΚΥπΥ προσθέτει πως σε συνεννόηση με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις, έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες σε όσους είναι εντεταλμένοι να επιτηρούν τους χώρους των νοσηλευτηρίων, να παρεμβαίνουν άμεσα για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

Όσον αφορά την πληρότητα των κλινών και την παραμονή ασθενών που χρήζουν ενδονοσοκομειακής νοσηλείας στα ΤΑΕΠ, φαινόμενο που παρατηρείται κατά διαστήματα, ο ΟΚΥπΥ, σε συνεργασία με τους Διευθυντές των Κλινικών και τους Διαχειριστές κλινών, προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για άμβλυνση του προβλήματος, προστίθεται στη δήλωση.

Καταλήγοντας, ο ΟΚΥπΥ εκφράζει τη συμπάθεια του σε όσους λειτουργούς έχουν υποστεί βία από τρίτους και αναφέρει πως θεωρεί ότι η δίωρη στάση εργασίας από τους νοσηλευτές δεν θα επιλύσει το οποιοδήποτε πρόβλημα, αλλά αντίθετα θα προσθέσει στην ταλαιπωρία των ασθενών, προσθέτοντας ότι παραμένει στη διάθεση όλων των εμπλεκομένων για συζήτηση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία των νοσηλευτηρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic