09/12/2019 11:38

Καταδίκη βοηθού διευθυντή σχολείου – «Είσαι άχρηστος»

Τελεσίδικα επικύρωσε την ενοχή βοηθού διευθυντή σε σχολείο ο οποίος χτύπησε συνάδελφο του, το Εφετείο.

Όλα άρχισαν ένα από ένα γεύμα το οποίο διοργανώθηκε σε σχολείο και σύμφωνα με τον Γιάννη Νεάρχου και το ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» το περιστατικό εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια συναδέλφων εκπαιδευτικών του παραπονούμενου, καθώς και παιδιών.

Η ιστορία αυτή συνέβη το 2013 και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο εκείνου του έτους.

Το γεύμα που προκάλεσε την αντίδραση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την μέρα του επεισοδίου είχε διοργανωθεί γεύμα στο σχολείο, όπου ο παραπονούμενος εκπαιδευτικός ήταν ο επόπτης των μαθητών. Οι μαθητές κάλεσαν στο τραπέζι τη διευθύντρια και άλλους καθηγητές, μέλη του συνδέσμου γονέων όχι όμως τον κατηγορούμενο βοηθό διευθυντή και την σύζυγό του, η οποία υπηρετούσε ως εκπαιδευτικός τότε στο ίδιο σχολείο.

Το επεισόδιο

Όταν το τραπέζι τέλειωσε και τα παιδιά μάζεψαν όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν, με τη συνοδεία του καθηγητή τους, τα μετέφεραν στο εργαστήριο των ξενοδοχειακών. Κατά τη διαδρομή προς το εργαστήριο πέρασαν έξω από το γραφείο του βοηθού διευθυντή όπου η σύζυγός του απευθυνόμενη προς τον παραπονούμενο – σύμφωνα με τα όσα σημειώθηκαν στο πρωτόδικο δικαστήριο – του φώναξε ότι κρατούσαν κι αυτοί να του πληρώσουν για τους ταΐσει, ότι δεν είναι άνθρωπος και διάφορα άλλα».

Ο παραπονούμενος επειδή βιαζόταν καθώς είχε στην έγνοια του τα παιδιά τους απάντησε «άστε με ήσυχο».

Ο βοηθός διευθυντής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κλώτσησε το γραφείο, του επιτέθηκε, τον χτύπησε στο κεφάλι με το δεξί του χέρι και προσπάθησε να του σφίξει με τα χέρια τον λαιμό. Επίσης τον αποκάλεσε 3 φορές άχρηστο μπροστά σε άλλους καθηγητές, μαθητές και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου.

Στο δικαστήριο

Ο εν λόγω βοηθός διευθυντής καταδικάστηκε και η ενοχή του επικυρώθηκε με πρόσφατη απόφαση του Εφετείου, στο οποίο προσέφυγε επιδιώκοντας ανατροπής της καταδικαστικής απόφασης.

Το Εφετείο όμως έκρινε πως δεν υπήρχε σφάλμα στην απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου και ως εκ τούτου «δεν δικαιολογείται κανένας απολύτως λόγος για επέμβαση του Εφετείου στα  ευρήματα της αξιοπιστίας του πρωτόδικου δικαστηρίου.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ το πρωτόδικο δικαστήριο εκτός από την καλή εντύπωση που του προκάλεσαν ο παραπονούμενος και ο γιατρός που τον εξέτασε και για την κακή εντύποση που του προκάλεσε ο κατηγορούμερνος – εφεσείων και οι δύο μάρτυρες υπεράσπισης, έδωσε πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία για τα ευρύματα αξιοπιστίας του.

Αντιφάσεις

Το εφετείο δεν παραγνώρισε καθόλου τις μικροαντιφάσεις στην μαρτυρία του παραπονούμενου, η οποία ήταν απόλυτα πειστική και υποστηριζόταν από την ιατρική μαρτυρία.

Το Εφετείο επικύρωσε την καταδίκη του εν λόγω βοηθού διευθυντή για επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Πηγή: Εφημερίδα ο Φιλελεύθερος

 

Tags: