05/12/2019 17:49

Αγνοούνται 14 άνθρωποι μετά από φωτιά σε κτίριο στην Ουκρανία

Στους 14 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που αγνοούνται στην Ουκρανία έπειτα από πυρκαγιά που σημειώθηκε την Τετάρτη σε κτίριο στην Οδησσό, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Τον αριθμό των αγνοούμενων ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζονταν τα γραφεία αρκετών λυκείων και ανώτερων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, έχασε τη ζωή της μια 16χρονη μαθήτρια και τραυματίστηκαν 27 άνθρωποι. Το κτίριο καταστράφηκε εν μέρει.

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο σήμερα το πρωί αλλά δεκάδες πυροσβέστες συνεχίζουν να ψάχνουν για επιζώντες στα κατεστραμμένα μέρη του κτιρίου αυτού των έξι ορόφων.

«Ελπίζουμε όλοι ότι από τους 14 αγνοούμενους θα βρεθούν ζωντανοί όσο το δυνατόν περισσότεροι» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Ζελένσκι.

Μεταξύ των τραυματιών βρίσκονται επτά πυροσβέστες, ενώ πέντε από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Οι αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, ενώ το ουκρανικό κοινοβούλιο τήρησε σήμερα ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Οι πυρκαγιές με θύματα δεν είναι κάτι το σπάνιο στην Ουκρανία, όπου ο σεβασμός στους κανόνες ασφάλειας είναι αμφιλεγόμενος και πολλές υποδομές είναι απαρχαιωμένες.

Τον Αύγουστο, εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Οδησσού. Τον Ιούνιο και πάλι στην Οδησσό 6 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Πηγή:  newsbeast.gr

Tags: