26/11/2019 12:10

Η ΕΕ έτοιμη να βοηθήσει την Αλβανία μετά τον καταστροφικό σεισμό

Το μήνυμα ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να βοηθήσει την Αλβανία μετά τον καταστροφικό σεισμό, έστειλαν σήμερα με κοινή τους δήλωση, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι και ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

“Μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Αλβανία νωρίς σήμερα το πρωί, προκαλώντας απώλεια πολλών ζωών και τραυματίζοντας πολλούς άλλους, εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους ανθρώπους και τις αρχές της χώρας”, αναφέρουν η Ύπατη Εκπρόσωπος και ο Επίτροπος.

“Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αλληλέγγυα με την Αλβανία και είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια, μεταξύ άλλων μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ένωσης”, υπενθυμίζουν.

“Το Κέντρο Συντονισμού Ανταπόκρισης σε Καταστάσεις έκτακτης ανάγκης (ERCC) βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρχές πολιτικής προστασίας της Αλβανίας”, σημειώνουν.

“Παραμένουμε σε επαφή με την κυβέρνηση της Αλβανίας για να προσδιορίσουμε τους καλύτερους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε σε αυτή τη δύσκολη στιγμή”, καταλήγουν στο μήνυμά τους.

Tags: