21/11/2019 10:39

Παραιτήθηκε και φεύγει από το ΡΙΚ ο Μιχάλης Μαραθεύτης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο γενικός διευθυντής του ΡΙΚ Μιχάλης Μαραθεύτης, μετά τη συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου του κρατικού καναλιού, επικαλούμενος εξαίρετες προτάσεις εργοδότησης που έχει από μεγάλους οργανισμούς από την Κύπρο και το εξωτερικό που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποδεχθεί τη μια από αυτές.

Επιβεβαιώνοντας χθες τις σχετικές πληροφορίες, ανέφερε στον «Φ» ότι οι προτάσεις που είχε για εργοδότηση ήταν δύο και χθες δέχθηκε μια ακόμη. «Έχω επιλέξει τη μια, την καλύτερη και έχω ήδη απαντήσει θετικά, όμως για την ώρα δεν θέλω να αποκαλύψω το όνομα του νέου εργοδότη μου», ανέφερε. Θα παραμείνει στη θέση του όσο χρονικό διάστημα απαιτεί η υφιστάμενη νομοθεσία (περίπου δύο βδομάδες) και στη συνέχεια θα αποχωρήσει, παραδίδοντας τα καθήκοντά του σε αναπληρωτή γενικό διευθυντή που θα διοριστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πληροφορίες συνδέουν την παραίτηση Μαραθεύτη με την προηγηθείσα απόσπαση του προέδρου της ΕΥΡΙΚ Σάββα Αριστοδήμου στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η οποία μέχρι στιγμής δεν υλοποιήθηκε, αφού ο Αριστοδήμου, από την ημέρα που όφειλε να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα μακριά από το ΡΙΚ, βρίσκεται με αναρρωτική άδεια στο σπίτι του. Μετά από την παραίτηση και τη φυγή του Μιχάλη Μαραθεύτη από το ΡΙΚ, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η απόσπασή του θα ακυρωθεί. Κληθείς χθες να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις σχετικές πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ είπε ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση.

Αποχωρώντας πάντως από το ΡΙΚ, ο Μιχάλης Μαραθεύτης απέστειλε ηλεκτρονική επιστολή προς τους εργαζόμενους με την οποία τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία που είχαν, στα τρία χρόνια της παραμονής του στη γενική διεύθυνση του Ιδρύματος, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα επιτεύγματα του καναλιού τη συγκεκριμένη τριετία, τα οποία αποδίδει στη συνεργασία του με το προσωπικό.

Να σημειωθεί πως θα προκηρυχθεί η θέση του γενικού διευθυντή στο κρατικό κανάλι, ως θέση πρώτου διορισμού και προαγωγής, και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για πλήρωσή της.

Tags: