21/11/2019 11:43

Διαμαρτυρία για εμπαιγμό των κυβερνώντων εις βάρος της Λάρνακας, από ΑΚΕΛ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγους

Διαμαρτυρία για εμπαιγμό των κυβερνώντων, όπως υποστηρίζουν,  εις βάρος της Λάρνακας με τις συνεχείς αναβολές στην αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, εξέφρασαν το πρωί τα κόμματα ΑΚΕΛ, Συμμαχία Πολιτών και Οικολόγοι.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε έξω από την είσοδο της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου και σ’ αυτήν παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λάρνακας και Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ, Ευανθία Σάββα, Ανδρέας Πασιουρτίδης, Νίκος Κέττηρος και Σκεύη Κουκουμά, οι Επαρχιακοί Γραμματείς του ΑΚΕΛ, της Συμμαχίας Πολιτών και των Οικολόγων και αριθμός διαμαρτυρομένων πολιτών .

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό με συνθήματα που έγραφαν “Απαιτούμε αξιοπρεπή δημόσια υγεία” και “Τέρμα στον εμπαιγμό της Λάρνακας”.

Σε κοινή ανακοίνωση των τριών κομμάτων, που ανέγνωσε ο Βάσος Ηρακλέους, συνταξιούχος της  ΕΚΥΣΥ, αναφέρεται ότι «εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια, για τις συνεχείς αναβολές  στην αποπεράτωση της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας. Με τη σημερινή εκδήλωση εκφράζουμε την αγανάκτηση και τη διαμαρτυρία μας για την ανικανότητα και τον αφόρητο εμπαιγμό  των κυβερνώντων σε βάρος της Λάρνακας, πόλης και επαρχίας».

Προστίθεται ότι «αυτή τη φορά τουλάχιστον απαιτούμε να μας σεβαστούν και να υλοποιήσουν το χρονοδιάγραμμα της παράδοσης στο τέλος Ιανουαρίου 2020. Μας ανακοίνωσαν πολλές ημερομηνίες και με εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς να τις τηρούν με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών καθημερινά, είτε αυτοί είναι ασθενείς,  συγγενείς και φίλοι, είτε υπηρετούν στον τομέα των υπηρεσιών  υγείας».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «φωνάζουμε τέρμα στον εμπαιγμό της Λάρνακας και απαιτούμε αξιοπρεπή δημόσια υγεία».

Υπενθυμίζεται ότι στις 11 Νοεμβρίου η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Βασιλική Αναστασιάδου επισκέφθηκε τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου και έλαβε διαβεβαιώσεις από τον εργολάβο ότι θα παραδώσουν το κτίριο τέλη Ιανουαρίου 2020.

Ο θεμέλιος λίθος της νέας πτέρυγας κατατέθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, με την ολοκλήρωση των έργων να υπολογίζεται στους 36 μήνες μετά. Ωστόσο από τότε το έργο πήρε οκτώ αναβολές με την τελευταία να είναι στις 11 Νοεμβρίου 2019..

Tags: