20/11/2019 17:16

Δρ. Άγγελος Καρατζιάς – Οι νέες τάσεις στην αυξητική μαστού!

Ένα πλούσιο, συμμετρικό και όμορφο στήθος αποτελεί το όνειρο κάθε γυναίκας. Αυτός είναι και ο λόγος που η αυξητική στήθους αποτελεί μια από τις δημοφιλέστερες επεμβάσεις παγκοσμίως.

Τα ενθέματα σιλικόνης νέας γενιάς αντέχουν περισσότερο στον χρόνο;

Τα ενθέματα που χρησιμοποιούνται πλέον είναι καινούργιας τεχνολογίας με την ικανότητα να αντέχουν περισσότερο στο χρόνο και να μη χρειάζονται αντικατάσταση, πάρα μόνο όταν κριθεί απαραίτητο. Οι μεγάλες εταιρείες ενθεμάτων μαστού προσφέρουν ισόβια εγγύηση υλικού.

Ποιες τεχνικές χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση ενθέματος;

Χρησιμοποιούνται νέες μεθόδοι προσπέλασης και τοποθέτησης του ενθέματος. Το ένθεμα τοποθετείται με τη λεγόμενη no touch technique. Χρησιμοποιούμε ένα ειδικό σακουλάκι για την τοποθέτηση και εισάγεται το ένθεμα χωρίς καν να το ακουμπήσουμε. Συγκεκριμένα χρησιμοποιείται μια νέα μέθοδος δημιουργίας της θήκης στο σώμα όπου θα μπει το ένθεμα. Δεν είναι ούτε πάνω από το μυ αλλά ούτε και κάτω. Η θήκη που δημιουργούμε βρίσκεται κάτω από ένα μικρό τμήμα του μυός, την περιτονία του, γι’ αυτό και ονομάζεται υποπεριτονιακή ή subfacial. Με αυτό τον τρόπο έχουμε όλα τα θετικά των δύο προηγούμενων μεθόδων και αποφεύγουμε τα αρνητικά τους και τις πιθανές επιπλοκές τους. Οι νέες τεχνικές που έχουν εισαχθεί στην αυξητική στήθους και συνήθως προτείνουμε λόγω πιο φυσικών αποτελεσμάτων είναι η Υποπεριτονιακή τεχνική και η Δύο Επιπέδων τεχνική όπου το ένθεμα βρίσκεται κατά το ήμισυ κάτω από τον μυ και το υπόλοιπο κάτω από τον αδένα του μαστού.

Ποια είναι η τελευταία εξέλιξη στον τομέα των ενθεμάτων;

Η τελευταία εξέλιξη στον τομέα των ενθεμάτων ονομάζεται B Lite και αφορά ενθέματα με τεχνολογία της NASA όπου το υλικό κατασκευής τους είναι αρκετά (μέχρι και 30%) μειωμένο. Έτσι ο ασθενής δεν αισθάνεται αφύσικα βαρύ το στήθος του και παράλληλα μειώνουμε τις επιπλοκές λόγω του βάρους των ενθεμάτων (μετακίνηση τους προς τα κάτω, πόνος στην πλάτη, χαλάρωση του δέρματος και πτώση του μαστού).

Είναι επώδυνη η αυξητική στήθους;

No pain technique. Γενικά πλέον χρησιμοποιούμε εργαλεία που δεν προκαλούν κακώσεις στους ιστούς και είναι ατραυματικά. Είναι λογικό ότι όσο λιγότερο τραυματίζουμε τους ιστούς κατά τη διάρκεια του χειρουργείου τόσο λιγότερη αιμορραγία έχουμε και βέβαια τόσο καλύτερη ανάρρωση ακολουθεί. Αυτό είναι και το απλό μυστικό της τεχνικής αυτής. Με τη χρήση ειδικών σχεδιασμένων εργαλείων προετοιμάζεται η θήκη όπου θα μπει το ένθεμα της σιλικόνης στον μαστό ΤΕΛΕΙΩΣ ατραυματικά (δεν χάνεται σχεδόν καθόλου αίμα κατά την διάρκεια του χειρουργείου). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η οποιαδήποτε κάκωση στους ιστούς. Ελάχιστο χειρουργικό τραύμα σημαίνει ελαχιστοποίηση του πόνου μετά το χειρουργείο καθώς και ελαχιστοποίηση εκχυμώσεων (μελανιές). Είναι πάγια αρχή αυτής της νέας τεχνικής η πλήρης αποφυγή χρήσης των χεριών του χειρουργού για την παρασκευή της θήκης γιατί μπορεί να προκαλέσουν κάκωση και αιμορραγία στους ιστούς με επακόλουθο τον πόνο ή την αργή ανάρρωση μετεγχειρητικά. Μάλιστα, πλέον κάνουμε αυξητικές μαστού, χωρίς τη χρήση παροχετευτικών σωλήνων, τα γνωστά μας drains ή σωληνάκια που βγάζουν τα υγρά. Με τη χρησιμοποίηση όλων των πιο πάνω μεθόδων δεν χρειάζονται άρα η ανάρρωση γίνεται ακόμα πιο εύκολη και πιο γρήγορη!

Κάνοντας αυξητική μαστών το στήθος θα φαίνεται φυσικό με τα ανατομικά ενθέματα;

Ναι! Πλέον η ανάγκη για πιο φυσικά αποτελέσματα μας οδήγησε στη δημιουργία πολλών διαφορετικών ανατομικών ενθεμάτων. Με την χρήση των ανατομικών ενθεμάτων μπορούμε πλέον να διορθώσουμε ήπιες πτώσεις μαστού με μια μόνο τομή στη θέση της υπομάστιας πτυχής. Τα νέα ανατομικά ενθέματα σε σχήμα σταγόνας αρχικά χρησιμοποιήθηκαν στις αποκαταστάσεις μαστού μετά από μαστεκτομή, αλλά λόγω της εξαιρετικής βιολογικής τους συμπεριφοράς, διευρύνθηκε η χρήση τους και στην αισθητική χειρουργική για την απλή αυξητική στήθους.

Ο Δρ. Άγγελος Καρατζιάς είναι πλαστικός χειρουργός αισθητικής και αποκατάστασης.

Facebook: https://www.facebook.com/drkaratzias/

Facebook: https://www.facebook.com/vaser3dlipocyprus-111441743597918/?epa=SEARCH_BOX

Instagram: https://www.instagram.com/drangeloskaratzias/

Instagram: https://www.instagram.com/vaser3dlipocyprus/

Tags:
Cheap Website Traffic