18/11/2019 13:12

Δρ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ – Για πάντα νέοι!

Ειδικός σε θέματα ομορφιάς και αντιγήρανσης, ο Δρ. Ελευθέριος Γιαννακός, μιλά για τους τρόπους με τους οποίους θα διατηρήσουμε τη νεότητά μας.

Ποιες είναι οι νέες τάσεις στην αντιγήρανση;

Ο κεντρικός άξονας παραμένει ο ίδιος, εδώ και αρκετές δεκαετίες. Είναι η διατήρηση της νεότητας και της υγείας μας για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αντιμετωπίζουμε το γήρας ως ασθένεια με σκοπό μας να επαναφέρουμε τόσο την εικόνα όσο και το οργανισμό μας σε μία πιο νεανική κατάσταση. Η ηλικία είναι όντως απλά ένας αριθμός αφού καθημερινά βλέπουμε γύρω μας ότι η ευτυχία, ο θάνατος και η ασθένεια δεν γνωρίζουν καμία ηλικία. Πλέον με την επιστήμη της ιατρικής έχουμε τη δυνατότητα να απαλλάξουμε από την εικόνα μας και τον οργανισμό μας τα σημάδια του χρόνου.

Ποιες είναι οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιγήρανση;

Στο πρόσωπο ο χρόνος αφήνει κυρίως ρυτίδες έκφρασης, στατικές ρυτίδες, χαλάρωση και δυσχρωμίες. Προβλήματα που λύνονται αποτελεσματικά με ενέσιμες θεραπείες όπως την βουτυλική τοξίνη (μπότοξ), το υαλουρονικό οξυ και θεραπείες λεύκανσης. Η κυτταρίτιδα, η δερματική χαλάρωση όπως και οι ευρυαγγείες στο σώμα μας πλέον αντιμετωπίζονται εύκολα με ιατρικά μηχανήματα ή και ενέσιμα δίνοντας γρήγορα, ανώδυνα και μόνιμα αποτελέσματα.

Είναι η χειμερινή περίοδος ιδανική για ανανέωση με Botox;

Η βουτυλική τοξίνη (μπότοξ) ανήκει σε όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν επηρεάζεται από τους καλοκαιρινούς μήνες ούτε και από το κρύο του χειμώνα. Και οι τέσσερις εποχές είναι κατάλληλες για να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες έκφρασης, ανανεώνοντάς μας αλλά και προφυλάσσοντας μας ουσιαστικά και με διάρκεια. Οι θεραπείες για τις δυσχρωμίες τώρα, σαφώς και πρέπει να περιορίζονται στους χειμερινούς μήνες. 

Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, γιορτές, η ομορφότερη εποχή του χρόνου. Η εποχή που κάθε γυναίκα επιθυμεί να λάμψει και να ανανεωθεί. Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε για να πετύχουμε ένα φρέσκο, υγιές και ανανεωμένο πρόσωπο που θα λάμπει στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν;

Το πρόσωπό μας, τον οργανισμό μας και τον εαυτό μας πρέπει να τον φροντίζουμε όλες τις εποχές και όλους τους μήνες του χρόνου. Πρέπει να μάθουμε να αγαπάμε πρωτίστως εμάς. Τα Χριστούγεννα όπως και όλες οι εορταστικές ημέρες είναι μία υπέροχη αφορμή όμως για να εξαλείψουμε ρυτίδες, δυσχρωμίες και περιττά κιλά από πάνω μας φέρνοντας στην επιφάνεια νεανικότητα, ομορφιά και δημιουργώντας την εικόνα που θέλουμε να έχουμε.

Από ποια ηλικία ενδείκνυται να ξεκινάει κάποιος τις ενέσιμες θεραπείες;

Παγκοσμίως πλέον από τα 18 και μετά ξεκινάνε οι μικρές παρεμβάσεις για πρόληψη ρυτίδων έκφρασης ή ακόμα και τόνωση χαρακτηριστικών σε άντρες και γυναίκες. Και ναι, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι τόσο φυσικά που να μην είναι καθόλου αντιληπτά και από κανέναν.

Ο Δρ. Ελευθέριος Γιαννακός ασχολείται με την αισθητική ιατρική και διευθύνει το G&A anti-aging & aesthetic medicine.

Facebook: https://www.facebook.com/G.and.A.antiaging/

Instagram: @g.a_anti_aging_center

Τηλέφωνο: 22 006877

 

 

 

 

Tags: