12/11/2019 12:15

Τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2020, διεκδικεί ο Δήμος Λεμεσού

Σε Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού για το 2020, προσδοκεί να ανακηρυχθεί ο Δήμος Λεμεσού, ο οποίος προχωρεί στις διαδικασίες της σχετικής διεκδίκησης του τίτλου από την αρμόδια επιτροπή ACES Ευρώπης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διεκδίκηση του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού αποτελούσε έναν από τους μεγαλύτερους στόχους που έθεσε ο Δήμος Λεμεσού με τη δημιουργία του Αθλητικού Γραφείο και με την ανάληψη των καθηκόντων του.

“Το Αθλητικό Γραφείο προχώρησε στην απαιτούμενη μελέτη και τις απαραίτητες ενέργειες ως προς το θέμα και μετά από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπληρώθηκε η διαδικασία αίτησης”, αναφέρεται και σημειώνεται ότι η Λεμεσός είναι η πρώτη πόλη στην Κύπρο που διεκδικεί αυτό τον Ευρωπαϊκό τίτλο.

Μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης της πόλης είναι και η επίσκεψη δυο εκπροσώπων της ACES Europe,  οι οποίοι  θα βρίσκονται στη Λεμεσό από τις 18 μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, όπου θα γίνει παρουσίαση, από το Αθλητικό Γραφείο, του πλάνου της Λεμεσού ως “Ευρωπαϊκή Πόλη Αθλητισμού 2020”. Θα ακολουθήσει ξενάγηση τους σε διάφορες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και δημοσιογραφική διάσκεψη για την υποψηφιότητα.

Όπως υπογραμμίζεται, με την απονομή αυτού του τίτλου στην πόλη και μέσα από τη διεθνή αναγνώριση εξαιτίας του, θα προκύψουν πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για τη Λεμεσό, αφού “εισχωρούμε σε ένα Ευρωπαϊκό δίκτυο πόλεων και ανοίγονται κανάλια επικοινωνίας και συνεργασίας με μεγαλύτερες προοπτικές στο χώρο του αθλητισμού και της προώθησης ενός ενεργούς τρόπου ζωής στους πολίτες”.

Επιπρόσθετα, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο τίτλος αυτός βοηθά σημαντικά στην εξεύρεση Ευρωπαϊκών κονδυλίων εφόσον ο τίτλος αυτός είναι ένα επιπρόσθετο πλεονέκτημα και τονίζεται ότι “στόχος του γραφείου είναι να κερδίσει αυτά τα κονδύλια ούτως ώστε να συνεισφέρει στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού και της ενότητας Άσκηση και Πολίτης στην πόλη”.

Σε περίπτωση που ο Δήμος Λεμεσού κερδίσει τον τίτλο, αναμένεται αυτό να τύχει σημαντικής προβολής στην Ευρώπη, καθώς η τελετή απονομή του βραβείου και του τίτλου, θα γίνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 10 Δεκεμβρίου 2019, στην παρουσία Ευρωβουλευτών, Δημάρχων και πολλών άλλων επίσημων προσώπων.

Tags: