12/11/2019 20:00

Ο Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι οι Τούρκοι αθλητές στην Ελλάδα και την Ευρώπη υφίστανται λιντσάρισμα

Λιντσάρισμα υφίστανται Τούρκοι αθλητές στην Ελλάδα και στην Ευρώπη επειδή έκαναν στρατιωτικό χαιρετισμό, υποστήριξε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ για τη Γερμανία χαρακτήρισε αίσχος τις πιέσεις, όπως είπε, που δέχονται εκεί Τούρκοι αθλητές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Σταρ, σε ομιλία του χθες στην Αλάνια, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “οι ξένοι αθλητές στην Τουρκία μπορούν να πανηγυρίζουν για τις νίκες τους, σύμφωνα με τα πιστεύω τους. Κανείς δεν το αρνείται αυτό, όλοι το σεβόμαστε”. Ωστόσο υποστήριξε ότι “αυτή τη στιγμή, όμως, στην Ευρώπη και ειδικά στη Δύση οι αθλητές μας, οι ποδοσφαιριστές μας, οι παλαιστές μας ή οι νέοι μας σε άλλα αθλήματα, και τελευταία δύο αθλητές μας χειροσφαίρισης στην Ελλάδα υφίστανται λιντσάρισμα, επειδή έκαναν στρατιωτικό χαιρετισμό”.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ χαρακτήρισε “αίσχος” πιέσεις που δέχτηκαν Τούρκοι αθλητές από ανώτατο κρατικό επίπεδο στη Γερμανία επειδή έκαναν στρατιωτικό χαιρετισμό και επειδή συναντήθηκαν πέρσι με τον Τούρκο Πρόεδρο. “Πραγματικά είναι αίσχος αυτή η κατάσταση. Βλέπουμε πως μπλέκουν την πολιτική μέσα στον αθλητισμό. Όταν το βλέπουμε αυτό αισθανόμαστε περήφανοι για το έθνος μας για άλλη μια φορά”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic