12/11/2019 14:39

Απειλές Ερντογάν ότι θα στείλει μέλη του ISIS στην Ευρώπη μετά την έγκριση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας

Απειλές κατά της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Τούρκος Πρόεδρος τα μέτρα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας λέγοντας ότι “εμείς δεν κολλάμε σε αυτά, συνεχίζουμε το δρόμο μας”.

Κάλεσε την ΕΕ να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία η οποία έχει στις φυλακές της μέλη του ISIS και που ελέγχει αυτούς που είναι στις φυλακές της Συρίας. Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως όταν η Τουρκία ανοίξει τις πόρτες θα στείλει τα μέλη του ISIS στην Ευρώπη. Είπε επίσης για τους αξιωματούχους της ΕΕ ότι “πολλοί από αυτούς είναι καινούριοι στην πολιτική” και πως αντικρίζουν τις εξελίξεις “με την άγνοια του καινούριου”. Για το μέλος του ISIS που η Τουρκία έστειλε χθες στην Ελλάδα, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “είναι εκεί στα σύνορα”. “Εάν έχει μείνει εκεί ή δεν έχει μείνει, πλέον εμάς αυτό δεν μας ενδιαφέρει πολύ. Εμείς θα συνεχίσουμε να τους στέλνουμε”, ανέφερε.

Σε δηλώσεις του πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “αρχίσαμε να στέλνουμε τα μέλη του ISIS στις χώρες τους και ασφαλώς εδώ υπάρχει μια σοβαρή ταραχή, πλέον μια ανάφλεξη στην διαδικασία”. “Ασφαλώς μέχρι σήμερα εμείς σκεφτόμασταν, από δω και πέρα ας σκεφτούν εκείνοι. Ας αποφασίσουν εκείνοι τί θα κάνουν”, ανέφερε.

Για το YPG/PYD o Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι “δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να πούμε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν αποχωρήσει από αυτή την περιοχή”. “Ακόμη οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι εδώ και χθες πραγματοποιήθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά αμάχων στο Καμίσλι. Είναι αδύνατον να πούμε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις αποχώρησαν από το Μούμπιτς. Οι τρομοκρατικές οργανώσεις δυστυχώς υπάρχουν και στο Μουμπιτς. Το ίδιο και στο Τελάμπιάντ. Το ίδιο και στο Τεραρουφάντ. Δηλαδή εδώ, ούτε η Ρωσία ούτε η Αμερική καθάρισαν τους τρομοκράτες στην ώρα και τη μέρα που υποσχέθηκαν. Αυτά τώρα θα τα συζητήσουμε με τον κ. Τραμπ. Ασφαλώς μετά που θα γυρίσουμε θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε τηλεφωνική επκοινωνία με τον κ. Πούτιν. Επειδή και στο Ίντλιμπ συνεχίζουν να υπάρχουν κάποια προβλήματα”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ερωτηθείς για τις κυρώσεις που αποφάσισε το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσων της ΕΕ, ανέφερε ότι “η ΕΕ ξεχνάει ένα πράγμα”. “Γιατί βλέπω ότι πολλοί που ανέλαβαν καθήκοντα στην ΕΕ είναι ακόμη καινούριοι στην πολιτική. Δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς αντικρίζουν αυτά με αυτή την άγνοια του καινούριου”, ανέφερε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “πρώτα από όλα εμείς στην Κύπρο είμαστε εγγυήτρια χώρα. Και η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη. Το ίδιο και η Βρετανία είναι εγγυήτρια. Εμείς ως εγγυήτρια χώρα έχουμε δικαιώματα εδώ. Αυτό είναι ένα. Δεύτερον, σε όλα εκείνα τα νερά που αποκαλούνται ΑΟΖ έχουμε κάποια δικαιώματα. Αυτά είναι δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”.

Ωστόσο είπε ότι “χώρες οι οποίες δεν έχουν δικαιώματα που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο έρχονται εδώ και κατά το δοκούν παίρνουν δικαιώματα για εργασίες”. “Ένα μέρος τους είναι χώρες της ΕΕ. Αλλά όταν είναι για την Τουρκία λένε δεν μπορεί να μπει εδώ η Τουρκία. Όχι, θα εφαρμόσουμε κυρώσεις, λένε. Μα αφού εσείς άλλωστε από το 1959 εφαρμόζετε κυρώσεις εναντίον μας. Από το 63 εφαρμόζετε κυρώσεις. Λέτε θα σας εντάξουμε, δεν θα σας εντάξουμε, θα σας εντάξουμε, δεν θα σας εντάξουμε. Συνεχώς χρονοτριβούσατε την Τουρκία. Όποια χώρα πέρασε την κάνατε μέλος της ΕΕ αλλά δεν τηρήσατε καμιά υπόσχεση που δώσατε στην Τουρκία”, ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πρόσθεσε: “Έι Ευρώπη, να ξέρεις αυτό, η Τουρκία δεν είναι από τις χώρες που μέχρι σήμερα γνωρίζετε. Τώρα είναι μια χώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί σας. Δεν μας δεσμεύει εμάς το να είμαστε στο ίδιο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί σας. Θέλουμε να το ξέρετε αυτό. Αυτές οι διαπραγματεύσεις μπορεί να τελειώσουν σε μια στιγμή. Να γνωρίζετε καλά την στάση που έχετε εκδηλώσει απέναντι στην Τουρκία που είναι η χώρα που φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 4 εκατομμύρια πρόσφυγες. Αναθεωρήστε καλά την στάση που έχετε εκδηλώσει απέναντι στην Τουρκία που έχει στις φυλακές της μέλη του ISIS και που ελέγχει αυτούς που είναι στις φυλακές της Συρίας’’, είπε.

Πρόσθεσε ότι θα ανοίξουν αυτές πόρτες και όταν αρχίσουν να στέλνονται τα μέλη του ISIS θα σταλούν στην Ευρώπη.

«Και μετά μην έρχεστε να απειλήσετε την Τουρκία με την Κύπρο σχετικά με αυτές τις εξελίξεις. Εμείς δεν κολλάμε σε αυτά, συνεχίζουμε το δρόμο μας”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic