09/11/2019 15:23

Μάθαμε τελικά γιατί ο άνδρας γονατίζει για να κάνει πρόταση γάμου σε μια γυναίκα

Στους γάμους ακολουθούνται κάποιες παραδόσεις οι οποίες δεν ξέρουμε τις περισσότερες φορές  από πότε κρατούν και μερικές φορές είναι τόσο παλιές που χάνονται στο βάθος των αιώνων.

Για παράδειγμα έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η νύφη στέκεται στα αριστερά του γαμπρού; Η παράδοση αυτή κρατά από τότε που ο γαμπρός έπρεπε να έχει ελεύθερο το δεξί του χέρι στο οποίο κρατούσε ένα σπαθί, ώστε να μπορέσει να υπερασπιστεί τη νύφη του από άλλους άνδρες οι οποίοι ήθελαν να του την κλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή.

Περίεργο επίσης είναι και το έθιμο που θέλει το γαμπρό να πέφτει στο ένα του γόνατο και να κάνει πρόταση γάμου στη γυναίκα που αγαπάει. Γιατί να γίνεται έτσι;

H απάντηση λοιπόν είναι ότι αυτή η παράδοση έχει τις ρίζες της στην εποχή των ιπποτών, να  πολύ καλά διαβάσατε, όταν οι ευγενείς αυτοί πολεμιστές του μεσαίωνα είχαν αυτή τη συνήθεια όταν επιθυμούσαν να ζητήσουν κάτι επίσημο. Και μην ξεχνάτε πως την ίδια θέση έπαιρναν και όταν ερχόταν η ώρα να χριστούν ιππότες.

Το να πέφτει ένας ιππότης στο ένα του γόνατο μπροστά στον άρχοντά του ήταν ένδειξη σεβασμού, υποταγής και πίστης. Αυτό ακριβώς συμβολίζει και η συγκεκριμένη κίνηση όταν στις ημέρες μας ένας άνδρας γονατίζει για να κάνει πρόταση γάμου σε μια γυναίκα. Της δείχνει με αυτό τον τρόπο την παντοτινή του αγάπη και αφοσίωση. Τώρα ξέρουμε.

Πηγή: marieclaire.gr

Tags: