07/11/2019 20:17

ΚΕ: Η κυβέρνηση έκανε αλλαγές στο Επενδυτικό Πρόγραμμα, ενώ το ΑΚΕΛ ουδέποτε ανέλαβε ευθύνες – Πως απαντούν οι ΑΚΕλικοί;

Η κυβέρνηση έλαβε και εφάρμοσε αποφάσεις και αλλαγές στο Επενδυτικό Πρόγραμμα, ενώ το ΑΚΕΛ ουδέποτε ανέλαβε ευθύνες για διαφόρων ειδών συναλλαγές και πολιτογραφήσεις στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου.

Σε δηλώσεις του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Προδρόμου είπε ότι το ΑΚΕΛ ρωτά για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης σχετικά με το Επενδυτικό Πρόγραμμα και τις πολιτογραφήσεις. Ήταν, ανέφερε, η τροποποίηση του προγράμματος το 2018, τα κριτήρια που πρόσθεσαν ασφαλιστικές δικλείδες και οι αυστηρότεροι έλεγχοι. Ήταν χτες, συνέχισε, η αιτιολογημένη αποστέρηση της υπηκοότητας σε περιπτώσεις που επιβαλλόταν. «Προφανώς τέτοιες αποφάσεις δεν εμπνέουν το ΑΚΕΛ. Θα προτιμούσε να καταγγέλλουμε τη χώρας μας».

Όσον αφορά πολιτικές ευθύνες, δήλωσε ο Εκπρόσωπος, «όταν αναλάβει το ΑΚΕΛ ευθύνες για διαφόρων ειδών συναλλαγές και απαράδεκτες πολιτογραφήσεις στη διάρκεια της διακυβέρνησής του, τις οποίες μάλιστα ουδέποτε ανακάλεσε, τότε θα ξαναμιλήσουμε».

Ερωτηθείς αν το θέμα ανάληψης πολιτικών ευθυνών από πλευράς ΑΚΕΛ για τη δική του διακυβέρνηση, είναι επαρκές επιχείρημα της παρούσας διακυβέρνησης για την ανάληψη των δικών της πολιτικών ευθυνών, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «δεν χρειάζονται επιχειρήματα. Η Κυβέρνηση διαπίστωσε ότι υπάρχουν κάποια κενά σε παλαιότερες φάσεις εφαρμογής του Προγράμματος, ενδεχομένως υπήρξαν κάποιες αποφάσεις που έπρεπε να αναθεωρηθούν λόγω νεότερων στοιχείων, και πήρε αποφάσεις και τις εφάρμοσε».

Στο παρελθόν, κατέληξε, δεν είχαμε δει ποτέ να διορθώνονται ενδεχομένως λάθη ή κενά για πολιτογραφήσεις που έγιναν και που δεν έπρεπε να γίνουν.

Γραπτή Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου – Απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο

“Στη σύγχυση και τον παροξυσμό που επικρατεί στο λόφο του Προεδρικού, ο κ. Προδρόμου δηλώνει πράγματα που λειτουργούν ως μπούμερανγκ για τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση.

Πρώτο, ο κ. Προδρόμου παραδέχεται ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες αλλά δεν τις αναλαμβάνει.

Δεύτερο, δεν είναι το ΑΚΕΛ που κατήγγειλε τη χώρα μας. Ο μόνος που το έκανε είναι ο κ. Αναστασιάδης. Και επειδή η μνήμη του κ. Προδρόμου προφανώς είναι κοντή, τού υπενθυμίζουμε ότι αυτό έγινε το 2004.  Τότε, που ο κ. Προδρόμου κατακεραύνωνε τον κ. Αναστασιάδη ότι «ενεργεί με τρόπο που αντιστρατεύεται την εθνική υπόθεση του κυπριακού Ελληνισμού».

Τρίτο, στο ΑΚΕΛ δεν ταξιδεύουμε οικογενειακώς για διακοπές σε εξωτικά μέρη με ιδιωτικά πολυτελή τζετ φίλων μας εκατομμυριούχων, ούτε και κάνουμε χατίρια του Αρχιεπισκόπου, ούτε και εξευτελίζουμε τη χώρα μας διεθνώς.

Στη σύγχυση και τον παροξυσμό που επικρατεί στο λόφο του Προεδρικού, ο κ. Προδρόμου δηλώνει πράγματα που λειτουργούν ως μπούμερανγκ για τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση.

Πρώτο, ο κ. Προδρόμου παραδέχεται ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες αλλά δεν τις αναλαμβάνει.

Δεύτερο, δεν είναι το ΑΚΕΛ που κατήγγειλε τη χώρα μας. Ο μόνος που το έκανε είναι ο κ. Αναστασιάδης. Και επειδή η μνήμη του κ. Προδρόμου προφανώς είναι κοντή, τού υπενθυμίζουμε ότι αυτό έγινε το 2004. Τότε, που ο κ. Προδρόμου κατακεραύνωνε τον κ. Αναστασιάδη ότι «ενεργεί με τρόπο που αντιστρατεύεται την εθνική υπόθεση του κυπριακού Ελληνισμού».

Τρίτο, στο ΑΚΕΛ δεν ταξιδεύουμε οικογενειακώς για διακοπές σε εξωτικά μέρη με ιδιωτικά πολυτελή τζετ φίλων μας εκατομμυριούχων, ούτε και κάνουμε χατίρια του Αρχιεπισκόπου, ούτε και εξευτελίζουμε τη χώρα μας διεθνώς”.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic