05/11/2019 09:13

Η Τουρκία επιβεβαίωσε τη σύλληψη αδελφής Μπαγκνταντί

Την αδελφή του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Μπαγκνταντί τον οποίο σκότωσαν οι Αμερικανοί τον περασμένο μήνα, την Ρασμιγά Αγόντ, συνέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας στην πόλη Αζέζ της Συρίας, όπως ανακοινώθηκε από Τούρκο αξιωματούχο στα διεθνή πρακτορεία ΑΡ και Ρόιτερς. Ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν επιβεβαίωσε μέσω τουίτερ τη σύλληψη.

“Η Τουρκία συνεχίζει με όλη την ένταση τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας ανεξάρτητα από την ιδεολογία ή την προέλευσή της. Η σύλληψη της αδελφής Μπαγκνταντί είναι ένα άλλο παράδειγμα της επιχείρησης μας κατά της τρομοκρατίας”, αναφέρει στον λογαριασμό του στο τουίτερ ο Φαχρετίν Αλτούν.

Τα πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν το βράδυ της Δευτέρας ότι στην πόλη Αζέζ η Τουρκία συνέλαβε την 65χρονη Ρασμιγιά Αγόντ μαζί με τον σύζυγό της, τη νύφη της και τα πέντε της παιδιά. Ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε στο ΑΡ ότι η Αγόντ με την οικογένειά της συνελήφθη σε κοντέινερ στο Αζέζ. Ο ίδιος αξιωματούχος χαρακτήρισε ‘φλέβα χρυσού’ αυτή τη σύλληψη καθώς θα έχουν τη δυνατότητα ενδεχομένως να μάθουν περισσότερα για το Ισλαμικό Κράτος και να συλλάβουν περισσότερους τζιχαντιστές.

Tags: