04/11/2019 09:48

Αίγυπτος: Ο Φαραώ Τουταγχαμών δεν σκοτώθηκε, υποστηρίζει ο διακεκριμένος αιγυπτιολόγος Ζάκι Χαουάς

Μεγάλη διάσταση προσδίδει ο αιγυπτιακός τύπος στο γεγονός της μεταφοράς της έκθεσης για τον Φαραώ Τουταγχαμών στο Λονδίνο, μετά το Παρίσι και το Λος Άντζελες, τον τελευταίο σταθμό του πριν κοσμήσει το Μεγάλο Αρχαιολογικό Μουσείο που θα ανοίξει τις πύλες του στην Γκίζα του Καΐρου το 2020.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων στη βρετανική πρωτεύουσα, και στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο διάσημος αιγυπτιολόγος Ζάκι Χαουάς, είπε ότι ο «Βασιλιάς Τουτ» δεν σκοτώθηκε, καθώς δεν μπορούν να προσδιορίσουν μέχρι τώρα την αιτία του θανάτου του.

Όπως αναφέρουν τα αιγυπτιακά ρεπορτάζ, ο Χαουάς αποκάλυψε ότι ο Τουταγχαμών έπασχε από πλατυποδία, είχε κτυπηθεί από ελονοσία και πιθανόν να υπέφερε από έλλειψη ροής αίματος στα πόδια του, αφού είχε τραυματιστεί σε ατύχημα του άρματος του.

Ο διάσημος αιγυπτιολόγος επεσήμανε ότι χρησιμοποιούνται οι πλέον σύγχρονες μέθοδοι για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να αποκαλυφθεί η αιτία του θανάτου του βασιλιά Τουταγχαμών.

Ο Ζάκι Χαουάς είναι ο πρώτος αιγύπτιος αρχαιολόγος που εργάζεται στην Κοιλάδα των Βασιλέων, στο Λούξορ της Άνω Αιγύπτου.

Tags:
Cheap Website Traffic