01/11/2019 19:03

Το αγόρι που η φυλή του ήθελε να τον φάει όταν ήταν 6 ετών

H εκπομπή της Αυστραλίας «Sunday Night: True Stories», έφερε στην δημοσιότητα μια συνταρακτική ιστορία από την δυτική Παπούα. Ένας νεαρός αφού μεγάλωσε μακριά από την φυλή του, καθαρά από τύχη, αποφάσισε να αντιμετωπίσει τα μέλη της φυλής στην οποία γεννήθηκε που όταν ήταν 6 ετών, ήθελαν να τον σκοτώσουν και να τον φάνε.

@dailymail.co.uk

Η φυλή Korowai που ζει στην Δυτική Παπούα, πιστεύει πως όταν κάποιος πεθάνει οφείλεται στα κακά πνεύματα. Ο Wawa Chombonggai είναι σήμερα 20 ετών και μεγάλωσε στη Σουμάτρα. Το 2006 όμως ζούσε ακόμα με τη φυλή του, όταν οι δυο του γονείς πέθαναν ξαφνικά. Τα μέλη της φυλής θεώρησαν πως ήταν μάγος και άρχισαν να σχεδιάζουν τον θάνατό του. Θα τον σκότωναν λοιπόν και θα έτρωγαν τη σάρκα του. Όπως κάνουν με κάθε άνθρωπο που νομίζουν πως ευθύνεται για τον θάνατο κάποιου άλλου.

Όμως το αγόρι στάθηκε τυχερό. Ο Kornelius Sembiring εκείνη την εποχή ήταν οδηγός στη συγκεκριμένη περιοχή. Έμαθε ποια θα ήταν η τύχη του παιδιού και αποφάσισε να το σώσει. Το πήρε λοιπόν σπίτι του και το μεγάλωσε σαν δικό του παιδί.

Ο Wawa όταν έκλεισε τα 20 αποφάσισε να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε και να αντιμετωπίσει ευθέως τη φυλή του. Μαζί με την κάμερα του καναλιού, επέστρεψε στον τόπο του παρολίγον εγκλήματος. Στην αρχή τα μέλη της φυλής τον καλωσόρισαν με τον καλύτερο τρόπο. Μάλιστα είδε μετά από χρόνια και τους θείους του.

https://www.thesun.co.uk/news/10223377/cannibal-tribe-boy-eaten-reunite-jungle/

@thesun.co.uk

Ο σκοπός της επίσκεψής του όμως ήταν άλλος. Ήθελε να πει στα μέλη της φυλής πως δεν είναι σωστό να σκοτώνουν και να τρώνε ο ένας τον άλλον. Ανέφερε την ιστορία του θείου του, ο οποίος σκοτώθηκε επειδή είχε σχέση με την γυναίκα κάποιου άλλου και ρώτησε «γιατί σκοτώνεται έτσι;». Κάποιοι αντέδρασαν ενώ κάποιοι άλλοι, εντυπωσιάστηκαν από τον λόγο του και πρότειναν να γίνει αρχηγός της φυλής.

Ο Wawa, που τώρα παίζει ποδόσφαιρο, δεν έπαψε ποτέ να νοιάζεται για τη φυλή του, παρόλο που ήθελε να τον σκοτώσει. Ελπίζει πλέον σε ένα καλύτερο μέλλον γι’ αυτήν. Μετά την πρώτη επίσκεψή του μετά από τόσα χρόνια, έφυγε δακρυσμένος αλλά υποσχέθηκε πως θα γυρίσει ξανά.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk, thesun.co.uk | e-radio.gr