29/10/2019 19:43

ΗΠΑ: Αστυνομικός που του ζήτησαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία» του κέρδισε 19 εκατ. δολάρια

Δικαστική δικαίωση για γκέι αστυνομικό του ζήτησαν να «μετριάσει την ομοφυλοφιλία του» για να πάρει προαγωγή – Το δικαστήριο έκρινε ότι είχε πέσει θύμα διάκρισης

Αποζημίωση κοντά στα 20 εκατομμύρια δολάρια κέρδισε ένας γκέι αστυνομικός στο Μισούρι, που του είχαν πει ότι για να πάρει προαγωγή θα πρέπει να μετριάσει την ομοφιλοφιλία του.

Ο λόγος για τον Κιθ Γουάιλντχαμπερ, αρχιφύλακα στο Σαιντ Λούις, που κατέθεσε αγωγή κατά του αστυνομικού τμήματος το 2017, ενώ υποτίθεται ότι η κρίση για την προαγωγή του αναβλήθηκε 23 φορές.

«Ήμουν άρρωστος εξαιτίας αυτού», είπε ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Post-Dispatch. Μάλιστα όταν έκανε καταγγελία, τον μετέθεσαν σε ένα σταθμό πιο μακριά από το σπίτι του.

Το δικαστήριο των ενόρκων που έκρινε την υπόθεση επιδίκασε στον αστυνομικό 1,9 εκατομμύρια δολάρια για πραγματική ζημία, 10 εκατομμύρια δολάρια ως ποινική αποζημίωση καθώς έκρινε ότι έπεσε θύμα διακριτικής μεταχείρισης. Επίσης, διαπίστωσε ότι μετά την κατάθεση της δίκης του, του έγιναν αντίποινα, προσθέτοντας 999.000 δολάρια ως αποζημίωση και 7 εκατομμύρια δολάρια ως ποινική αποζημίωση.

«Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα», είπε ο πρόεδρος της επιτροπής των ενόρκων σε δημοσιογράφους.

Πηγή: newsbeast.gr

Tags:
Cheap Website Traffic