29/10/2019 13:00

Η γυναίκα που γεννήθηκε χωρίς κόλπο διηγείται την σκληρή ιστορία της

Η Devan Merck, που γεννήθηκε χωρίς μήτρα και κόλπο, διηγείται την ιστορία της και αποκαλύπτει ότι μία μέρα ονειρεύεται να αποκτήσει οικογένεια

Η 23χρονη Devan Merck, από τη Μεγάλη Βρετανία, πάσχει από ένα πραγματικά σπάνιο σύνδρομο. Το όνομα του: “Mayer – Rokitansky- Küster-Hauser” και αφορά στις γυναίκες που, λόγω μιας γενετικής ανωμαλίας, είχαν την ατυχία να γεννηθούν χωρίς κόλπο.

Εκτός όμως από το γεγονός ότι η Devan δεν είχε εκ γενετής κόλπο, ούτε η μήτρα της ήταν πλήρως διαμορφωμένη, κάτι που καθιστά αδύνατο το να αποκτήσει παιδιά με φυσιολογική σύλληψη.

Στην ηλικία των 12, η Devan υποβλήθηκε σε υστεροτομία κατά την οποία αφαιρέθηκε ολόκληρη η μήτρα της και έναν χρόνο μετά έκανε νέα επέμβαση τεχνικής εμφύτευσης.

«Έπρεπε να μου ανοίξουν μία μικρή τρύπα που έμοιαζε με κόλπο ώστε να μπορέσω να έχω σεξουαλικές επαφές μεγαλώνοντας,» θυμάται η Devan που πέρασε πάρα πολύ δύσκολα μέχρι να καταφέρει να συμφωλιωθεί με το δύσκολο πρόβλημα της. Η ίδια παραδέχεται ότι εξαιτίας του σπάνιου συνδρόμου της ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο να αναπτύξει σχέσεις, ιδίως ερωτικής φύσης, καθώς τα αγόρια αμέσως μόλις ανακάλυπταν την ιδιαιτερότητα της τής ζητούσαν να χωρίσουν.

«Φοβόμουν τρομερά μήπως με «σκίσουν» εκεί κάτω. Και από την άλλη φοβόμουν για το τι θα μου έλεγαν ή θα έκαναν αφού ανακάλυπταν το πρόβλημα μου. Είμαι γεμάτη σημάδια. Κάθε φορά που το θέμα κατέληγε στο στο σεξ ήταν σχεδόν αδύνατο να βρω μία σχέση που δεν θα είχε πρόβλημα με την κατάσταση μου. Μέχρι που πριν από 5 χρόνια γνώρισα τον σύζυγο μου».

Η Devan μιλάει για τον αγαπημένο της σύζυγο σα να είναι ο σωτήρας της και εκείνος εξομολογείται την μοναδικότητας της σχέσης τους: «Με το που την είδα έμεινα άφωνος. Είναι το πιο ευγενικό, το πιο γενναιόδωρο άτομο που ξέρω. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτήν και αναγνωρίζω το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση της.».

Το ζευγάρι προσπαθεί να αποκτήσει παιδί τα τελευταία 4 χρόνια και έχει αποφασίσει – μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες για υιοθεσία – ότι η λύση της παρένθετης μητέρας είναι καλύτερη λύση. Ο σύζυγος της Devan εξομολογείται ότι δεν αισθάνεται πως η γυναίκα θα έπρεπε να νιώθει θλίψη ή ενοχές επειδή δεν μπορεί να φέρει στον κόσμο ένα παιδί με τον «φυσιολογικό» τρόπο: «Δεν της κρατάω καμια κακία μέσα μου και δεν μετανιώνω στιγμή που την παντρεύτηκα. Ό,τι κι αν συμβεί θα την αγαπάω θα πάντα.».

Το ζευγάρι έχει δεχθεί ήδη πρόταση από μία καλή φίλη να κυοφορήσει εκείνη το παιδί τους και ελπίζει σύντομα να αποκτήσει μία χαρούμενη οικογένεια.

womantoc.gr

Tags:
Cheap Website Traffic