25/10/2019 18:53

Υπό οκταήμερη κράτηση 44χρονος για υπόθεση απόπειρας φόνου στη Λευκωσία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης κράτησης εναντίον του 44χρονου, ο οποίος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόπειρας φόνου που διαπράχθηκε χθες στη Λευκωσία.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, γύρω στις 6 χθες το απόγευμα, ο 44χρονος μετέβηκε στα γραφεία εταιρείας στο Στρόβολο, όπου σε έντονο ύφος ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον 39χρονο ιδιοκτήτη της εταιρείας και με τη χρήση χαρτοκόπτη τον απειλούσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, 49χρονος, ο οποίος είχε μεταβεί την ίδια στιγμή στα γραφεία της εταιρείας, είδε το περιστατικό και επενέβη για να αφοπλίσει το δράστη.Στην προσπάθεια του αυτή, ανέφερε, ο 44χρονος δράστης τον τραυμάτισε στο λαιμό, ενώ ταυτόχρονα είχαν επέμβει τόσο ο ιδιοκτήτης του γραφείου όσο και ακόμα ένα πρόσωπο, ηλικίας 40 ετών, για να βοηθήσουν τον 49χρονο.

Όλα τα πρόσωπα, ανέφερε, τραυματίστηκαν, ανάμεσα τους και ο δράστης, και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

«Ο 49χρονος ο οποίος φέρει τραύμα στο λαιμό υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται από τους θεράποντες ιατρούς ως σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου. Τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα έτυχαν των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια πήραν εξιτήριο», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία φαίνεται ότι οι λόγοι που ώθησαν τον ύποπτο να μεταβεί στα συγκεκριμένα γραφεία της εταιρείας ήταν οι οικονομικές διαφορές που είχε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας.

Όπως είπε, ο ύποπτος «ο οποίος φέρεται να εργοδοτήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον 39χρονο, ζητούσε περισσότερα χρήματα από όσα είχε πληρωθεί για την εργασία που είχε προσφέρει στη συγκεκριμένη εταιρεία».

Εναντίον του φερόμενου ως δράστη διερευνώνται τα αδικήματα της απόπειρας φόνου, του τραυματισμού, της επίθεσης και πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: