16/10/2019 17:23

Το Πρώτο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Όρασις είναι γεγονος – Όλες οι λεπτομέρειες

1ο Φωτογραφικό Φεστιβάλ Όρασις 2019

Το Φωτογραφικό Σωματείο Όρασις Λεμεσού διοργανώνει το πρώτο του Φωτογραφικό Φεστιβάλ το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου 2019 υπό την Αιγίδα του Δήμου Πολεμιδιών και θα αποτελεί το πρώτο στο είδος του Παγκύπρια. Στόχος μας είναι να ενώσουμε τον φωτογραφικό κόσμο της Κύπρου προσελκύοντας άτομα που ασχολούνται γενικότερα με τη φωτογραφία, το φωτογραφικό εξοπλισμό, το τύπωμα, την επεξεργασία, τη συντήρηση των φωτογραφικών μηχανών κ.α. Παράλληλα θα έχουμε μαζί μας άτομα που γνωρίζουν καλά τα μυστικά της φωτογραφικής τέχνης και θα διεξάγουν εργαστήρια και σεμινάρια στους παρευρισκόμενους. Θα υπάρχουν επίσης εκθέσεις φωτογραφίας αλλά και μαθητικός φωτογραφικός διαγωνισμός. Το Φεστιβάλ θα αποκτήσει ένα πανηγυρικό κλίμα με φαγητό, ποτό, παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά, περίπτερα «Arts and Crafts», γκράφιτι, μουσική, τραγούδι, χορευτικά και πολλές άλλες εκπλήξεις. Είναι ανοικτό για όλο τον κόσμο και η είσοδος είναι δωρεάν. Τα εγκαίνια του Φεστιβάλ θα τελέσει ο έντιμος Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών κ. Νίκος Αναστασίου το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 11:00.

Λίγα λόγια για το Όρασις:

Το «ΟΡΑΣΙΣ» δημιουργήθηκε χάρη στην αγάπη μιας ομάδας ανθρώπων για τη φωτογραφία. Αυτή η ομάδα οραματίστηκε τη δημιουργία ενός σωματείου το οποίο θα μπορούσε να ενώσει άτομα από όλη την Κύπρο με ένα και μοναδικό σκοπό, να ασχοληθούν με την κοινή τους λατρεία, την τέχνη της Φωτογραφίας.

Έτσι λοιπόν το Σεπτέμβριο του 2015 το όραμα ξεκίνησε να παίρνει σάρκα και οστά με την εκλογή του πρώτου συμβουλίου. Μέχρι και σήμερα υπάρχει το εννεαμελές συμβούλιο το οποίο λειτουργεί σε εθελοντική βάση και χειρίζεται τα κυριότερα θέματα του ομίλου. Τον Ιανουάριο του 2017, το «ΟΡΑΣΙΣ» έγινε μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φωτογραφικής Τέχνης (FIAP) ως όμιλος ILFIAP, καθώς και της Φωτογραφικής Εταιρείας της Αμερικής (PSA).

Το Σωματείο μας τα τελευταία χρόνια έχει να επιδείξει μια πλούσια δράση στον τομέα του με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, εκπαιδευτικά σεμινάρια, φωτογραφικά εργαστήρια, εξορμήσεις σε όλη την Κύπρο και το εξωτερικό, μαθήματα φωτογραφίας κ.α. Παράλληλα έχει να παρουσιάσει και φιλανθρωπικό έργο.

Συνεργαζόμαστε πάντοτε με άτομα καταξιωμένα στο χώρο και στην ειδικότητα τους καθώς και με πολυβραβευμένους φωτογράφους. Αξίζει να σημειωθεί ότι με κάθε ευκαιρία συμμετέχουμε στα μεγάλα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας σε εκδηλώσεις όπως το Καρναβάλι και η Γιορτή του Κρασιού, σε αθλητικά δρώμενα και σε ποικίλες άλλες εκδηλώσεις τις οποίες και καλύπτουμε φωτογραφικά.

Έχουμε καθιερώσει το πρώτο «Φωτοκαφενείο» στην Κύπρο, το οποίο έχει ως στόχο να φέρνει κοντά τους ανθρώπους σε πιο ανθρώπινο επίπεδο πέραν της αγάπης τους για τη Φωτογραφία. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο διοργανώνουμε και πολλές άλλες εκδηλώσεις όπως βραδιές Καραόκε, μπόουλινγκ κ.α., τα οποία βοηθούν στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της μεγάλης οικογένειας του «ΟΡΑΣΙΣ»

Διαθέτουμε επίσημη ιστοσελίδα ενώ εκπροσωπούμαστε και στα κοινωνικά δίκτυα με σελίδα στο Facebook και στο Instagram. Η αγάπη του κόσμου για το σωματείο μας είναι έκδηλη αφού οι σελίδες και οι διαδικτυακές μας ομάδες αριθμούν πολλές χιλιάδες μέλη τα οποία αυξάνονται καθημερινά. Συγκεκριμένα η επίσημη σελίδα του «ΟΡΑΣΙΣ» στο Facebook διαθέτει πέραν των 5000 μελών ενώ μαζί με άλλες φωτογραφικές σελίδες που βρίσκονται υπό τη διαχείριση μας, ξεπερνούμε τα 20000 μέλη

Το πάρκο στο οποίο πραγματοποιείται το Φεστιβάλ έχει υιοθετηθεί από τον Δήμο Πολεμιδιών με στόχο να δημιουργήσουμε το πρώτο «Φωτοπάρκο» (Πάρκο Φωτογραφίας) στην Κύπρο. Όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε ένα χώρο όπου θα στεγάζονται τα όνειρα του «ΌΡΑΣΙΣ», καθώς και ένα πάρκο το οποίο θα αποτελεί στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα χώρο ο οποίος όχι μόνο θα προσφέρει ευκαιρίες φωτογράφισης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες αλλά ταυτόχρονα θα δίνει ευκαιρίες και στους νέους να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο τους μακριά από κινδύνους και παραβατικότητα. Γι’ αυτό το λόγο όλα τα έσοδα από το Φεστιβάλ θα αξιοποιηθούν για την αναβάθμιση του Πάρκου.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Official Webpage: http://www.orasisphotoclub.com/home.html

Facebook Group: https://www.facebook.com/groups/orasis.photo.club.limassol/

Facebook Page: https://www.facebook.com/orasisphotoclub/

Facebook Event: https://www.facebook.com/events/2734682290091507/

Facebook Page for Student Contest: https://www.facebook.com/2019-Orasis-Students-Photography-Contest-126213755446382/

Instagram: https://www.instagram.com/orasisphotoclub/

Orasis in Google Maps: https://www.google.com/maps/place/Orasis+Photo+Park/@34.6799465,33.0010414,15z/data=!4m2!3m1!1s0x0:0x225bf67933338445?sa=X&ved=2ahUKEwjhweyF_pvlAhXStXEKHTfjC38Q_BIwE3oECA0QBg

Tags:
Cheap Website Traffic