12/10/2019 09:23

Ο καιρός το Σαββατόκυριακο

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες, ψηλές κι αργότερα και μέσες, νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέτριοι, 4 Μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και στα βόρεια θα είναι παροδικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 33 στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ αλλά στα προσήνεμα παροδικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια παράλια και λίγο ταραγμένη, στα ανατολικά και τοπικά στα νότια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα θα παρατηρούνται αυξημένες κυρίως ψηλές νεφώσεις. Δυνατό στην ατμόσφαιρα να παρατηρείται αραιή σκόνη. Αναμένεται μικρή άνοδος στη θερμοκρασία σε κάποιες περιοχές, για να παραμείνει γενικά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Tην Τρίτη, αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα πιθανό να δώσουν τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο για μεμονωμένη καταιγίδα, δυνατό στην ατμόσφαιρα να παρατηρείται αραιή σκόνη. Αναμένεται μικρή πτώση στη θερμοκρασία παραμένοντας ωστόσο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

 

Tags: