12/10/2019 09:21

Γαλλική φρεγάτα φτάνει στην κυπριακή ΑΟΖ

Ακόμη μία γαλλική φρεγάτα στέλνει το Παρίσι στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, το βράδυ της Παρασκευής.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να καταπλεύσει στην κυπριακή θαλάσσια περιοχή και ιταλική φρεγάτα. Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι συζήτησε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την Γαλλίδα ομόλογό του στο Παρίσι και πρόσθεσε ότι η γαλλική φρεγάτα πιθανότητα είναι ήδη καθοδόν προς την κυπριακή ΑΟΖ.

«Το οικόπεδο 7 έχει παραχωρηθεί σε εταιρείες γαλλικών και ιταλικών συμφερόντων, είπα ότι αυτό είναι τεστ αντοχών όχι μονό προς τη Γαλλία, αλλά και προς την ΕΕ που κάνει ο Ερντογάν έναντι των συμμάχων», υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι έχει κόκκινες γραμμές, οι οποίες παραβιάζονται από την Τουρκία.

«Δεν θα πρότεινα να πάμε σε ολοκληρωτικό πόλεμο, προς Θεού, να μην παρεξηγηθούμε, άλλα θεωρώ ότι η Ευρώπη με κάποιο τρόπο πρέπει να δείξει ότι δεν μπορεί να ανεχθεί, ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές για αυτή τη συμπεριφορά. Να ένα πρώτο βήμα, κάποια πολεμικά πλοία που αποστέλλονται από Γαλλία και Ιταλία για να έχουν παρουσία στο επίμαχο οικόπεδο. Θα δούμε ποια αποτροπή θα παράξει αυτή η συμπεριφορά. Αλλά εμένα μού αρέσει το ρωμαϊκό ρητό ‘’αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο’’ όχι επειδή είσαι πολεμοχαρής, αλλά ακριβώς γιατί θέλεις να αποτρέψεις τον πόλεμο… Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να κρατάμε τις ένοπλες δυνάμεις σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας», σημείωσε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας.

ΚΥΠΕ

Tags:
Cheap Website Traffic